Προειδοποίηση: Mega Σεισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό στις επόμενες 72 ώρες

01Την περασμένη παρασκευή μια σοβαρή καθίζηση έλαβε χώρα στο Vasquez Canyon Road στο Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια και έχει επιρρεαsει μια πολύ μεγάλη περιοχή.

Το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο έχει ήδη κλείσει καθώς η περιοχή παραμένει σε ισχυρή σεισμική δραστηριότητα και αυτό για να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος από τα διερχόμενα οχήματα

Ο Καθηγητής Albert Haupt, μέλος του Σεισμολογικού Συλλόγου Brown University, προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και την υπηρεσία Γεωλογικής Επισκόπησης, δεδομένου ότι η άφιξη ενός τεράστιου σεισμού είναι επικείμενη, και πρόσθεσε ότι ο σεισμός θα επηρεάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό.

02Αυτός είναι ένας σεισμός που ετοιμάζεται να εμφανιστεί μετά από εκατοντάδες σεισμούς μικρότερης έντασης που σημειώθηκαν για πάνω από 100 χρόνια. Η ομάδα του των επιστημόνων, δήλωσε ότι παρομιαζει με το φόντο του μεγάλου σεισμού των 9,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το 1700 και έγινε ένας από τους πιο καταστροφικούς στην ιστορία του πλανήτη μας.

“Τα επίπεδα τάσης του ρήγματος του Αγίου Ανδρέα στην περιοχή που είναι γνωστή ως Cascadia είναι τα ίδια που προκάλεσαν το μεγάλο σεισμό το 1700”, δήλωσε ο Haupt.

03“Είναι γεγονός ότι ο μεγάλος σεισμός θα συμβεί και πρέπει να είμαστε έτοιμοι, επειδή μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή μέσα στις επόμενες ημέρες, ο σεισμός θα επηρεάσει τα εδάφη των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού, η πρόγνωση για το τι μπορεί να συμβεί δεν είναι γνωστό αλλά μπορούμε να περιμένουμε το χειρότερο σενάριο “.

Όλες οι αναφορές έχουν ήδη σταλεί στα αρμόδια τμήματα και των δυο χωρών για την άμεση λήψη εκτάκτων μέτρων και για την προετοιμασία των αρμοδίων υπηρεσιών και των δυο χωρών που αναμένεται να επιρρεαστουν από τον αναμενόμενο τερατώδη σεισμό ο οποίος μπορεί να προκαλέσει παγκόσμιο ντόμινο με την ενεργοποίηση άλλων ρηγμάτων

Recommended For You