Ποιοι- ανω των 18- δεν ειναι υποχρεωμενοι να υποβαλουν φορολογικη δηλωση

Με εγκυκλιο της η γγ Δημοσιων Εσοδων Καταρινα Σαββαϊδρου, οριζει οτι δεν προβλεπεται πλεον εξαιρεση απο την υποχρεωση υποβολης δηλωσης για τα ενηλικα τεκνα ακομη και αν αυτα αναγνωριζονται ως εξαρτωμενα μελη φορολογουμενου απο τη στιγμη που αποκτουν εισοδημα.

Με απλα λογια, αυτο σημαινει οτι απο φετος, οι γονεις με παιδια τα οποια εχουν σπιτι η αυτοκινητο στο ονομα τους, η βγαζουν εστω και ενα ευρω εισοδημα απο οποιαδηποτε πηγη, θα πρεπει να γνωριζουν οτι πρεπει να καταθεσουν ξεχωριστη φορολογικη δηλωση.

Συμφωνα με την εγκυκλιο ο φορολογουμενος που εχει συμπληρωσει το 18° ετος της ηλικιας του υποχρεουται να δηλωνει ολα τα εισοδηματα του, πραγματικα η τεκμαρτα, τα φορολογουμενα με οποιονδηποτε τροπο (π.χ. βασει κλιμακιων η αυτοτελως) η απαλλασσομενα.

Σημειωνεται ακομη οτι οι φορολογουμενοι οι οποιοι εχουν κανει εναρξη επιτηδευματος υποχρεουνται σε υποβολη δηλωσης φορολογιας εισοδηματος σε καθε περιπτωση.

Ποιοι ανω των 18 ετων δεν ειναι υποχρεωμενοι να υποβαλλουν φορολογικη δηλωση

Απο την αλλη μερια, δεν υποχρεουνται σε υποβολη φορολογικης δηλωσης οι φορολογουμενοι που εχουν συμπληρωσει το 18ο ετος της ηλικιας τους και δεν αποκτουν πραγματικο η τεκμαρτο εισοδημα.

Ακομη, δεν υποχρεουνται να υποβαλλουν φορολογικη δηλωση οι κεκαρμενοι μοναχοι για το καθαρο ποσο της συνταξης που καταβαλλεται σε αυτους κατα το χρονικο διαστημα που διατηρουν την ανωτερω ιδιοτητα, εφοσον αυτο δεν υπερβαινει το ποσο των εννεα χιλιαδων πεντακοσιων (9.500) ευρω.

Recommended For You