Παρατείνεται το Πρόγραμμα Αντιμετώπισης της Φτώχειας – Ποιοι εξαιρούνται

imagesΤην παράταση της χρηματοδότησης των δομών και των παροχών του Προγράμματος Ανθρωπιστικής Κρίσης προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα το βράδυ στη Βουλή σε νομοσχέδιο για την κύρωση Ευρωπαϊκής Οδηγίας. Συγκεκριμένα, με την τροπολογία την οποία υπογράφουν οι υπουργοί Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, Οικονομίας Γ. Σταθάκης, Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος, Υγείας Α. Ξάνθος, Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θ.Φωτίου και οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης και Γ. Χουλιαριάκης προβλέπεται ότι:

  • Παρατείνεται για τέσσερις μήνες (έως 31.10.2016) το έργο των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας
  • Για έξι ακόμη μήνες (έως 31.12.16) τα επιδόματα ενοικίου και σίτισης
  • Για τέσσερις μήνες (έως 31.10.2016) η παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος

Εξαιρούνται οι ωφελούμενοι που κατοικούν στους 30 δήμους στους οποίους θα εφαρμοστεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΑΕ), που θα λαμβάνουν τις συγκεκριμένες παροχές έως 31 Ιουλίου 2016.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το συνολικό κόστος της παράτασης ανέρχεται σε 108,5 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 5 εκατ. για την παράταση λειτουργίας των Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας και 103,8 εκατ. για τα επιδόματα ενοικίου και σίτισης και για την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος.

Ποιοι είναι οι 30 δήμοι

Υπενθυμίζεται ότι οι δήμοι που επιλέχθηκαν για την πρώτη φάση είναι:

Της Ορεστιάδας και της Καβάλας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Νέας Ιωνίας, Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Φυλής, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αιγάλεω, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννου Ρέντη και Περάματος  στην Περιφέρεια Αττικής, Λέσβου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Καστοριάς στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Αιγιαλείας και Πύργου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Αρταίων στην Περιφέρεια Ηπείρου, Ελασσόνας και Τρικκαίων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, Ζακύνθου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Βέροιας, Παύλου Μελά, Κιλκίς και Κατερίνης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Λαμιαίων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Γόρτυνας και Ρεθύμνης στην Περιφέρεια Κρήτης, Καλυμνίων και Λέρου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Σικυωνίων και Καλαμάτας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ποιους άφορά και τι περιλαμβάνει το ΚΕΑ

Να σημειωθεί ότι το ΚΕΑ θα αφορά πολίτες που βρίσκονται σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού και θα καλύπτει:

  • Την εισοδηματική ενίσχυση
  • Την πρόσβαση και διασύνδεση σε συμπληρωματικές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες και -Τις υπηρεσίες ενεργοποίησης και προώθησης των δικαιούχων σε δράσεις σχετικά με την εύρεση εργασίας, την επαγγελματική κατάρτιση κ.λπ.
  • Επιδότηση ενοικίου, ως συμπληρωματική παροχή.
  • «Σχολικά γεύματα», ως συμπληρωματική παροχή, σε επιλεγμένα με κοινωνικά κριτήρια σχολεία.

Για περισσότερα σχετικά με τους ωεφελούμενους και τα κριτήρια κάντε κλίκ ΕΔΩ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Recommended For You