Πέντε λόγοι που έχεις πονοκέφαλο και δεν τους γνωρίζεις

Caucasian woman rubbing her forehead
Caucasian woman rubbing her forehead

Είναι από τους πιο ενοχλητικούς πόνους που μπορεί να βιώσει κανείς σε μια καθημερινότητα, ωστόσο προκύπτει από πράγματα που κάνεις και δεν το έχεις πάρει… χαμπάρι!

Αν φυσικά ο πονοκέφαλος επιμείνει τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφτείς έναν γιατρό για πιο αναλυτικές εξετάσεις.

-Έκανες έντονη γυμναστική

Η πίεση που ασκείς στον εαυτό σου, ειδικά το καλοκαίρι, μπορεί να προκαλέσει έντονο πονοκέφαλο. Αυτού του είδους οι πονοκέφαλοι συνοδεύονται και με ταχυπαλμία, η οποία όταν σταματά τότε γίνονται πιο έντονοι. Οι ειδικοί συμβουλεύουν πως αν η κατάσταση αυτή επιμείνει μετά από την άσκηση, καλό θα ήταν να αγοράσεις έναν φορητό παλμογράφο, ώστε να διαπιστώσεις στους πόσους ξεκινάει ο πονοκέφαλος.

-Αυχενικό

Είναι η συνηθέστερη αιτία. Ο πόνος ξεκινάει από την βάση του κρανίου και απλώνεται σε όλο το κεφάλι. Το μαγνήσιο και η βιταμίνη Β2 μπορούν να βοηθήσουν πραγματικά.

-Σφίγγεις τα δόντια

Αυτό είναι το πιο… εκνευριστικό. Το άγχος και το στρες βγαίνουν στον οργανισμό κατά την διάρκεια του ύπνου. Έτσι, σφίγγεις τα δόντια σου και το πρωί ξυπνάς με πονοκέφαλο. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις αν καταλάβεις πως βιώνεις τέτοιου είδους πονοκέφαλο, είναι να επισκεφτείς τον οδοντίατρό σου για ειδικό νάρθηκα.

-Κάνεις ορειβασία

Να και ένα περίεργο! Αν είσαι εκδρομικός τύπος καλύτερα να το ξανασκεφτείς. Όσο πιο μεγάλο είναι το υψόμετρο, τόσο πιο γρήγορα αφυδατώνεται ο οργανισμός. Αν μείνεις σε κάποιο μέρος με υψόμετρο, ο οργανισμός θα περάσει ένα μικρό… σοκ για να καταφέρει να συνηθίσει. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι απλά να πίνεις νερό και να αποφύγεις την καφεΐνη.

-Παίρνεις πολλά παυσίπονα

Η συνεχόμενη χρήση παυσίπονων οδηγεί τον οργανισμό στο να τα… συνηθίσει! Γενικά η χρήση των φαρμάκων πρέπει να γίνεται με σύνεση και κατά προτίμηση με ένα συγκεκριμένο που έχει αποτέλεσμα στον οργανισμό σου.

πηγή

Recommended For You