Ο Moby έφτιαξε ένα διαμάντι που θα δεις από το κινητό σου και θα αποφασίσεις να το κλείσεις

Ο ψηφιακός, καθημερινός μας θάνατος στο νέο αριστούργημα του Moby. Δείτε το animation βίντεο που δημιούργησε ο Βρετανός καλλιτέχνης Steve Cutts Ο Moby επέστρεψε με το νέο του “μουσικό άρμα” υπό τον τίτλο “Moby & The Void Pacific Choir”.

Το πρώτο βίντεο και single της καινούργιας του δουλειάς ήταν το “Almost Loved” που συνοδεύτηκε από ένα αινιγματικό δελτίο τύπου. “Συνήθως όταν οι άνθρωποι αναφέρονται σε ένα κενό, είναι ένα μεγάλο, σκοτεινό, τρομακτικό πράγμα. Το σκοτεινό, μοχθηρό, νιτσεϊκό κενό, αυτό που αν κοιτάξεις για πολλή ώρα μέσα του, σε καρφώνει κι αυτό με το βλέμμα του. Αλλά μας αρέσει το παράδοξο ενός ειρηνικού, γαλήνιου κενού-μιας καλοπροαίρετης κενότητας”.

Στον δίσκο υπάρχει συνεργασία με τον Robin Schulz για το “Moonlight Sky” αλλά και το “The Light Is Clear In My Eyes” που παραπέμπει στις πρώτες δουλειές του Moby. Στον δίσκο ξεδιπλώνονται οι ανησυχίες του καλλιτέχνη για τον πλανήτη και για το πώς εξελίσσεται η δυτική κοινωνία. Κεντρικό μήνυμα του άλμπουμ που ονομάζεται “These Systems Are Failing” είναι η αποτυχία των συστημάτων που ακολουθούμε εκουσίως και ακουσίως.

Τόσο ο τίτλος του νέου του έργου, 13ου κατά σειρά, όσο και η επωνυμία του γκρουπ κάνουν σαφείς νύξεις για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί επισήμως, λίγο πριν τη διεξαγωγή του μουσικού και γαστρονομικού vegan φεστιβάλ Circle V (23 Οκτωβρίου), το οποίο ίδρυσε ο 51χρονος Moby στο Λος Άντζελες που αποτελεί και την τωρινή πόλη διαμονής του. Αυτή θα είναι και η μοναδική του εμφάνιση σε live show για το 2016.

Κορυφαία στιγμή είναι ξεκάθαρα το εξαιρετικό και απολύτως εύστοχο, “Are You Lost In The World Like Me” που συνοδεύεται από ένα animation κλιπ το οποίο έστησε ο Steve Cutts. Το βίντεο βασίζεται στη δουλειά του Max Fleischer από τη δεκαετία του ’30 και περιγράφει τον σύγχρονο δυτικό κόσμο των social media. Πραγματικά, γροθιά στο στομάχι.

“Το βίντεο σχολιάζει την συνεχώς αυξανόμενη εξάρτησή μας από την τεχνολογία και την αυξανόμενη έλλειψη ανθρώπινης επαφής κι επικοινωνίας. Εστιάζει στο πώς μας αλλάζει η τεχνολογία και γινόμαστε απαθείς”, δηλώνει ο Cutts, θαυμαστής της δουλειάς του οποίου είναι ο ίδιος ο Moby.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί από την Mute και περιλαμβάνει τα παρακάτω κομμάτια. Σε βινύλιο θα κυκλοφορήσει στις 18 Νοέμβρη.

1. Hey! Hey!
2. Break. Doubt
3. I Wait for You
4. Don’t Leave Me
5. Errupt And Matter
6. Are You Lost In the World Like Me?
7. A Simple Love
8. The Light Is Clear In My Eyes
9. And It Hurts
10. Almost Loved
11. The Nighttime
12. Dark Star

Recommended For You