Οχήματα γίγαντες – Τα 3 μεγαλύτερα του κόσμου

Κάνουν πολλές δουλειές μαζί, είναι εντυπωσιακά σε μέγεθος και εργάζονται αδιάκοπα φέρνοντας εις πέρας με απόλυτη επιτυχία την αποστολή τους. Τα μεγαλύτερα οχήματα στον κόσμο μπορούν να κάνουν πράξη το ακατόρθωτο και να κερδίσουν χρόνο και χρήμα σε ανθρώπινο δυναμικό! Δείτε τα 3 μεγαλύτερα οχήματα στον κόσμο…

3. Nasa Crawler-transporter (μεταφορέας διαστημικών λεωφορείων)
perierga.gr - Τα 3 μεγαλύτερα οχήματα του κόσμου!

Ένα από τα μεγαλύτερα όχηματα του κόσμου είναι φυσικά στη NASA και είναι αυτό που μεταφέρει τα διαστημικά λεωφορεία στην πλατφόρμα εκτόξευσης σε μια διαδρομή μήκους 6,43 χλμ. Ζυγίζει 2.750 τόνους και η NASA τα πρωτοκατασκεύασε τη δεκαετία του 1960.

2. Big Bertha (μετροπόντικας)
perierga.gr - Τα 3 μεγαλύτερα οχήματα του κόσμου!

Όταν το Σιάτλ αποφάσισε να αντικαταστήσει μια οδογέφυρα αυτοκινητόδρομου με υπόγειο τούνελ, έπρεπε να επιστρατευτεί ο μεγαλύτερος μετροπόντικας της υφηλίου. Η Bertha είναι ένας 7.000 τόνων και διαμέτρου 17 μέτρων μετροπόντικας που έφτασε στην αμερικανική πόλη σε 41 κομμάτια, καθώς το ύψος του -συναρμολογημένος- αγγίζει πενταώροφη πολυκατοικία.

1. Bagger 293 (εκσκαφέας)
perierga.gr - Τα 3 μεγαλύτερα οχήματα του κόσμου!

Ο Bagger 288 είναι ο μεγαλύτερος εκσκαφέας του κόσμου, γερμανικής κατασκευής. Το βάρος του φτάνει τους 13.500 τόνους, διαθέτει δύο κινητήρες με ιπποδύναμη 22.500 hp και έχει πλάτος 46 μέτρων. Η ικανότητα σκαψίματος αδρανών υλικών φτάνει μέχρι 10.000 κυβικά μέτρα την ώρα!

http://perierga.gr

Recommended For You