Ουν κεφτέ (κεφτέδες με πλιγούρι, γεμιστοί με κουκουνάρι)

Υλικά
500 γρ. κιµάς µοσχαρίσιος, κατά προτίµηση από σπάλα
200 γρ. πλιγούρι ψιλό
1 µέτριο ξερό κρεµµύδι, χοντροτριµµένο
1 αυγό, κατά προτίµηση βιολογικό
τα φύλλα από 1/3 µάτσο µαϊντανό, ψιλοκοµµένα
1/2 κουτ. γλυκού κύµινο, σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρος σε σκόνη
100 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισµένο χωρίς λιπαρή ουσία σε αντικολλητικό τηγάνι, για περίπου 2 – 3 λεπτά
αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι
1/4 από τον πάτο του σκεύους ελαιόλαδο, για το τηγάνισµα
Μερίδες 4
Προετοιμασία 20΄
Αναμονή 1 ώρα
Μαγείρεμα περίπου 15΄
Διαδικασία Σε ένα βαθύ µπολ βάζουµε το πλιγούρι, το καλύπτουµε µε χλιαρό νερό και το αφήνουµε για περίπου 1 ώρα να «µουλιάσει». Το στραγγίζουµε σε ένα σουρωτήρι και το πιέζουµε µε τις παλάµες µας, ώστε να φύγουν όλα τα υγρά. Σε ένα άλλο βαθύ µπολ βάζουµε τον κιµά, το καλά στραγγισµένο πλιγούρι, το κρεµµύδι, το αυγό, το µαϊντανό, το κύµινο, τον κόλιανδρο, αλατοπίπερο και ζυµώνουµε µε τα χέρια µας ώστε να έχουµε ένα οµοιογενές και αφράτο µείγµα.
Πλάθουµε µικρά µπαλάκια, στο µέγεθος καρυδιού, τα πιέζουµε µε τις παλάµες να ανοίξουν σε µικρούς δίσκους και τα γεµίζουµε µε περίπου 1/2 κουτ. γλυκού κουκουνάρι. Κλείνουµε τη ζύµη καλά, ώστε να εγκλωβιστεί το κουκουνάρι, και την πλάθουµε σε µικρούς, µακρόστενους κεφτέδες.
Ρίχνουµε σε ένα τηγάνι µε βαρύ πάτο τόσο ελαιόλαδο, ώστε να καλύψει περίπου το 1/4 του σκεύους, και το αφήνουµε να ζεσταθεί καλά, σε µέτρια φωτιά. Τηγανίζουµε τους κεφτέδες σε δόσεις, για περίπου 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά, µέχρι να αποκτήσουν σκούρο καφετί χρώµα. Τους βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουµε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν από το περιττό λάδι. Συνοδεύουµε µε γιαούρτι.
http://www.gastronomos.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You