Ομοφυλόφιλους επισκόπους δέχεται η Αγγλικανική Εκκλησία

Η Αγγλικανική Εκκλησία αποφάσισε να επιτρέπει σε ομοφυλόφιλους ιερείς να χειροτονηθούν επίσκοποι, προχωρώντας σε μία συμβολική κίνηση και αναθερμαίνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ζήτημα που διχάζει την παγκόσμια αγγλικανική κοινότητα.
«Η Ιερά Σύνοδος ανακοινώνει πως όσοι κληρικοί ζουν σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας και ανεξαρτήτως σεξουαλικής προτίμησης θα μπορούν να χειροτονηθούν επίσκοποι», ανακοίνωσε ο James Graham, Επίσκοπος του Νόργουιτς.
Η εν λόγω απόφαση είχε ληφθεί στα τέλη Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ωστόσο η εκκλησία την επιβεβαίωσε επίσημα την Παρασκευή.
«Πιστεύουμε πως θα ήταν άδικο να εξαιρούνται κληρικοί λόγω σεξουαλικής προτίμησης ή ακόμα και σε άλλες επιλογές που αφορούν την προσωπική του ζωή», πρόσθεσε.
Στα διεθνή πρακτορεία, υπενθυμίζεται πως το ζήτημα της χειροτόνησης ομοφυλόφιλων έχει οδηγήσει σε ρήγμα τη Δυτική και Αφρικανική Αγγλικανική Εκκλησία από τότε που η Καναδική Εκκλησία αναγνώρισε το γάμο ομοφυλόφιλων, το 2002, και στην Αγγλικανική Εκκλησία των ΗΠΑ χειροτονήθηκε και επίσημα ομοφυλόφιλος επίσκοπος το 2003.
Η Εκκλησία είχε ήδη επιτρέψει σε ομοφυλόφιλους να χειροτονούνται ιερείς, και πάλι υπό την προϋπόθεση ότι θα δώσουν υπόσχεση αγαμίας και θα μετανοήσουν για την ενεργή σεξουαλική ζωή τους κατά το παρελθόν.
Όπως αναφέρεται στο BBC, δεδομένου του διχασμού που έχει προκληθεί από το ζήτημα στο παρελθόν η απόφαση της Αγγλικανικής Εκκλησίας αποτελεί κίνηση ιδιαίτερης συμβολικής σημασίας.
http://tvxs.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You