Οι υπηρεσίες του Δ. Αθηναίων δεν εκδίδουν βιβλιάριο πρόνοιας σε άστεγο γιατί δεν έχει σπίτι

imagesΜια απίστευτη καταγγελία κάνει μέσω της aftodioikisi.gr  το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα, τονίζοντας ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων αρνούνται να εκδώσουν βιβλιάριο πρόνοιας σε άστεγο γιατί… δεν έχει σπίτι.

Αναλυτικά:

Σύμφωνα με καταγγελίες μέλους του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα (ΚΙΦΒ), η οποία έχει  εξουσιοδοτηθεί από άστεγο της Ομόνοιας για να του εκδώσει βιβλιάριο Πρόνοιας, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων, της οποίας προΐσταται η αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων κ. Στρατηγάκη, αρνήθηκε να εκδώσει το σχετικό βιβλιάριο για τον άστεγο, διότι όπως είπε η εξαχρειωμένη γραφειοκρατία στην αποσβολωμένη συμπολίτισσά μας, εφόσον ο αιτών στερείται κατοικίας δεν έχει δικαίωμα να πάρει βιβλιάριο Πρόνοιας!!… «Που θα τον βρούμε εμείς αν τον χρειαστούμε;» πρόσθεσαν, και  έδιωξαν, ως συνήθως, σκαιώς, την ενδιαφερόμενη!

Θέτουμε υπόψη της αν. υπουργού Κοινωνικής  Αλληλεγγύης κ. Φωτίου (και του υπ. Εργασίας) το ερώτημα, αν έχει οποιαδήποτε νομιμότητα η άρνηση των υπηρεσιών του υμνητή της Ε.Ε και κεντρικού ομιλητή του ΝΑΙ κ. Καμίνη, ποια μέτρα θα πάρει για να προστατέψει τα θεμελιώδη δικαιώματα των άπορων πολιτών αλλά και των άστεγων που πολλαπλασιάζονται και πότε θα υλοποιήσει την υπόσχεσή της ότι θα αποκεντρώσει την έκδοση των βιβλιαρίων Πρόνοιας σε όλους τους Δήμους και ότι τα βιβλιάρια θα εκδίδονται εφεξής ηλεκτρονικά;

http://www.aftodioikisi.gr

Recommended For You