Οι διαδικτυακές γνωριμίες οδηγούν σε… ευτυχισμένους γάμους!

Δεν έχουν γραφτεί και τα καλύτερα για τις online γνωριμίες, καθώς ο χώρος του διαδικτύου δεν ενδείκνυται για «στέρεες» ανθρώπινες σχέσεις, που αντέχουν στο χρόνο… Εντούτοις, αμερικανοί ερευνητές αναφέρουν ότι οι online γνωριμίες έχουν στατιστικά καλύτερη έκβαση στο μέλλον από μια παραδοσιακή γνωριμία!
Σύμφωνα με τους ερευνητές, που πραγματοποίησαν την έρευνα σε συνεργασία με το  eHarmony.com, αν και η επιτυχία των γάμων αυτών δεν μπορεί να εξηγηθεί πλήρως, εντούτοις εικάζεται ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει, επειδή όσοι αναζητούν σύντροφο στο ίντερνετ έχουν ισχυρά κίνητρα, ενώ μπορούν να «τσεκάρουν» με το προφίλ του υποψήφιου συζύγου εκ των προτέρων. Επίσης, το διαδίκτυο προσφέρει ποικιλία επιλογών συντρόφων.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχολογίας John Cacioppo του πανεπιστημίου του Σικάγο μελέτησαν τις περιπτώσεις 19.100 ανθρώπων, που είχαν παντρευτεί μεταξύ των ετών 2005 – 2012. Εξ αυτών, περισσότερο από το ένα τρίτο των γάμων (35%) είχαν ξεκινήσει μετά από online γνωριμία, σαφώς μεγαλύτερο ποσοστό από τις γνωριμίες στη δουλειά, το σχολείο ή μέσω φίλων.
«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι το διαδίκτυο φαίνεται να αλλάζει τη δυναμική και την εξέλιξη του ίδιου του γάμου», επεσήμανε ο υπεύθυνος της έρευνας. Χωρισμοί και διαζύγια αναφέρθηκαν σε ποσοστό περίπου 6% μεταξύ όσων γνωρίστηκαν online, έναντι 7,5% όσων γνωρίστηκαν παραδοσιακά. Οι παντρεμένοι που γνωρίστηκαν στο διαδίκτυο, αναφέρουν μέσο όρο ικανοποίησης 5,64 από το γάμο τους, έναντι 5,48 των παντρεμένων που γνωρίστηκαν offline (σε μια κλίμακα 1 – 7).
http://www.attikipress.gr

Recommended For You