Ξεκινά η Μεγαλύτερη Απευθείας Πτήση του Κόσμου και Τεστάρει το Ανθρώπινο Σώμα

Η Qantas ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες, τα σχέδιά της για δοκιμαστικές πτήσεις από Νέα Υόρκη και Λονδίνο προς Σίδνεϊ – στέλνοντας κατά βάση άδεια αεροπλάνα με λίγο προσωπικό, για να δουν πώς λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα σε μια 20ωρη πτήση.

Τα δοκιμαστικά μπορεί να ξεκινήσουν από τον Οκτώβρη σύμφωνα με το Bloomberg και η αεροπορική εταιρεία θα ξεκινήσει δοκιμάζοντας 40 επιβάτες και κάποιο προσωπικό, στη μεγαλύτερη απευθείας πτήση του κόσμου. Οι επιβαίνοντες θα υποβληθούν σε ιατρικούς ελέγχους και αξιολογήσεις για να διαπιστωθούν οι επιδράσεις του ταξιδιού.

«Αυτά που θα μάθουμε στις πτήσεις θα είναι ανεκτίμητα», είπε ο CEO της Qantas, Alan Joyce, ο οποίος πιστεύει ότι το απευθείας ταξίδι από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη είναι το τελευταίο σύνορο της αεροπορίας που μένει να κατακτηθεί.

Οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις θα γίνουν με Boeing Co. Dreamliners –ένα μεσαίο αεροσκάφος μεγάλων αποστάσεων που χωράει κανονικά 240 με 330 επιβάτες– αν και ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί ποιο μοντέλο θα χρησιμοποιηθεί για την κανονική πτήση. Το να φορτώσεις ένα αεροπλάνο με όλους τους επιβάτες και τις αποσκευές τους και να τους στείλεις 16.000 χιλιόμετρα στην άλλη άκρη του πλανήτη, έχει δυσκολίες και η εταιρεία ακόμα δεν έχει αποφασίσει ποιο μοντέλο μπορεί να το κάνει αυτό. Υπάρχει και η επιπλέον ανησυχία ότι οι επιβάτες θα φρικάρουν αν κάθονται στην οικονομική θέση σχεδόν για μια ολόκληρη μέρα.

Η Qantas που το σκέφτεται εδώ και καιρό, είχε παλιότερα την ιδέα να περιλάβει ράντζα, κρεβάτια, ακόμη και γυμναστήριο. Νωρίτερα μες στη χρονιά, όμως, ο Joyce ανακοίνωσε ότι η αεροπορική εταιρεία διαγράφει αυτές τις ανέσεις και προσφέρει απλώς χώρο για να ξεπιαστούν οι επιβάτες και νερό. Επίσης, επεσήμανε ότι οι πιλότοι της εταιρείας συμφώνησαν στις περισσότερες ώρες εργασίας.

«Υπάρχουν αρκετά εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουμε, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», είπε. «Ακόμα δεν υπάρχει πλήρες ωφέλιμο φορτίο σε κάθε αεροσκάφος αλλά υπάρχει αρκετό, ώστε να το κάνουμε εμπορικά βιώσιμο αν καταφέρουμε όλα τα υπόλοιπα».

Αν όλα πάνε καλά με τις δοκιμαστικές πτήσεις, η Qantas ελπίζει να προσφέρει τις πρώτες εμπορικές πτήσεις, ίσως, το 2022.

Recommended For You