Νεκρός πυροτεχνουργός από έκρηξη οπλοβομβίδας στο Διδυμότειχο

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου οι δύο πυροτεχνουργοί που τραυματίσθηκαν στις 10.10 το πρωί, από «έκρηξη οπλοβομβίδας», που σημειώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο Πεδίο Βολής- Πεδίο Ασκήσεων «Ψηλός Στάλος» στα Λάβαρα Διδυμοτείχου, στο πλαίσιο «προγραμματισμένων εργασιών καταστροφής πυρομαχικών», όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.
Από την έκρηξη, τραυματίστηκε θανάσιμα ένας ανθυπολοχαγός (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργός), ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε.
Οι τραυματίες είναι ένας ταγματάρχης (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργός) και ένας επιλοχίας εθελοντής μακράς θητείας (Υλικού Πολέμου- Πυροτεχνουργός). Οι στρατιωτικοί ανήκαν στην 389η Προκεχωρημένη Αποθήκη Πυρομαχικών.
Στις έρευνες για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος, από πλευράς στρατιωτικής δικαιοσύνης προΐσταται ο εισαγγελέας του Στρατοδικείου Ξάνθης και από πλευράς αρμοδίων στρατιωτικών αρχών, ο γενικός επιθεωρητής Στρατού, αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο οποίος μετέβη στην περιοχή για τον σκοπό αυτό, μετά από εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου.
Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος.
Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Ξάνθης και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές.
http://www.ethnos.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You