Νεκρός ο ένας από τους δύο βομβιστές της Βοστώνης

Ενας ύποπτος για τις επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, ο οποίος συνελήφθη νωρίτερα, πέθανε στο νοσοκομείο, μετέδωσαν τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Η αστυνομία πάντως ζήτησε από τους κατοίκους του Γουότερτάουν, στα περίχωρα της Βοστόνης, “να παραμείνουν μακριά από τα παράθυρα” των σπιτιών τους και “να μην ανοίγουν την πόρτα τους”, καθώς συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση καταδίωξης του δεύτερου υπόπτου.
Οι αστυνομικές αρχές έχουν επικεντρωθεί σε μία περιοχή που περιλαμβάνει 20 οικοδομικά τετράγωνα για την καταδίωξή του.
Χαώδεις σκηνές καταδίωξης εκτυλίχθηκαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια της νύκτας, μετά τον φόνο αστυνομικού στην πανεπιστημιούπολη του MIT και την κλοπή αυτοκινήτου που ακολούθησε.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν ισχυρές εκρήξεις, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι δέχτηκαν επίθεση με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Τουλάχιστον ο ένας από τους δύο υπόπτους στο Γουότερτάουν είναι περίπου 20 ετών.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μασαχουσέτης δήλωσε ότι εκρηκτικοί μηχανισμοί χρησιμοποιήθηκαν κατά της αστυνομίας κατά την καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου στο Γουότερτάουν, στα περίχωρα της Βοστώνης στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, στην οποία συμμετέχει και το FBI.
Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC-WJAR προέβαλε εικόνες όπου ένα άνδρας φαίνεται καθηλωμένος στο έδαφος περικυκλωμένος από αστυνομικούς.
Δύο ώρες νωρίτερα, ένοπλος σκότωσε αστυνομικό στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
http://www.express.gr

Recommended For You