Νέος Πάπας, νέο σεξουαλικό σκάνδαλο! Άραγε θα καλύψει ή θα αποκαλύψει;

Την ώρα που ο κόσμος περίμενε να δει τον «λευκό καπνό» για το νέο Πάπα Φραγκίσκο, ένα ακόμη μεγάλων διαστάσεων σκάνδαλο έρχεται να επιφέρει πλήγμα στην εικόνα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Χιλιάδες κορίτσια στην Ολλανδία υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση από κληρικούς στο σπίτι τους ή την εκκλησία και σωματική κακοποίηση από μοναχές της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας το διάστημα 1945-2010, ανακοίνωσε ανεξάρτητη ερευνητική επιτροπή.
Περίπου το 40% των κοριτσιών που ερωτήθηκαν στο πλαίσιο της μελέτης αυτής δήλωσαν ότι βιάστηκαν από ιερείς ή διακόνους, σημειώνεται.
Τα ευρήματα έδειξαν ότι η σεξουαλική κακοποίηση ήταν πιο συχνή στους χώρους της εκκλησίας ή κατά τις επισκέψεις στα σπίτια των κοριτσιών.
Η επιτροπή τονίζει ότι είναι αδύνατο να προσδιοριστεί ο συνολικός αριθμός των θυμάτων. «Είναι πιθανό οι κοπέλες αυτές να είναι δεκάδες χιλιάδες», υπογραμμίζεται στην έρευνα.
Σωματική κακοποίηση αναφέρθηκε γενικά ότι καταγράφηκε χώρα σε άλλα καθολικά ιδρύματα από μοναχές και δασκάλες. Σε αυτά τα ιδρύματα στέλνονταν κατά κανόνα ανύπαντρες νεαρές μητέρες.
Οι συντάκτες της έρευνας παρέδωσαν μάλιστα στην αστυνομία στοιχεία για λίγες υποθέσεις, όπου έκριναν ότι μπορεί να ασκηθεί δίωξη. Για τις άλλες περιπτώσεις συστήνει μεσολάβηση.
Η ανεξάρτητη επιτροπή χρηματοδοτήθηκε από τη Διάσκεψη των ολλανδών Επισκόπων, όμως η εντολή για την πραγματοποίηση της έρευνας δόθηκε από την κυβέρνηση.
Η έρευνα ακολουθεί άλλη έρευνα που είχε επικεντρωθεί σε αγόρια και έδειξε ότι ήταν εξαιρετικά ευάλωτα σε σεξουαλική κακοποίηση σε σχολεία-οικοτροφεία.
Η χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων που έχει πλακώσει το Βατικανό δεν περιορίζεται μόνο σε σεξουαλικά αλλά και οικονομικά σκάνδαλα. Η παραίτηση του Βενέδικτου ΧVI συσχετίζεται άμεσα με το σκάνδαλο Vatileaks κατά το οποίο είκοσι στελέχη του Βατικανού και ο προσωπικός του “μπάτλερ” διέρρευσαν πολλά διαβαθμισμένα έγγραφα από το γραφείο του, τα οποία αποτέλεσαν το υλικό για το βιβλίο Τζιανουΐτσι Νούτσι “Τα μυστικά έγγραφα του Βενεδίκτου ΧVI” όπου αποκαλύπτεται πάρτι εκατομμυρίων που έχει στήσει το Βατικανό με εργολάβους και φιλικές εταιρείες, με ξέπλυμα μαύρου χρήματος και πολλές παράνομες ενέργειες.
Το «τιμόνι» πάντως της τράπεζας του Βατικανού βρίσκεται για πρώτη φορά σε γερμανικά χέρια. Ο Ernst von Freyberg έγινε ο πρώτος μη Ιταλός επικεφαλής της «Αγίας τράπεζας» και μάλιστα υπήρξε μία από τις αποφάσεις που ελήφθησαν εσπευσμένα, πριν την αποχώρηση του Πάπα Βενέδικτου στα τέλη του προηγούμενου μήνα.
Ο νέος Πάπας Φραγκίσκος θα έχει να κάνει πολλή δουλειά, όπως φαίνεται. Είτε για να καλύψει , είτε για να αποκαλύψει. Μένει να δούμε τι θα επιλέξει.
http://www.rizopoulospost.com

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You