Νέοι κανόνες για σελίδες Facebook το 2013

1. Timeline Cover Photo : Αλλαγές στην πολιτική για τη φωτογραφία στο φόντο της σελίδας Facebook
Γνωρίζετε όλοι τη φημισμένη φωτογραφία που μπορείτε να βάλετε ως φόντο στη σελίδα Facebook της επιχείρησης σας. Το Facebook θεωρεί ότι κάποιες επιχειρήσεις κάνουν κατάχρηση αυτής της φωτογραφίας στο φόντο και για αυτό το λόγο αποφάσισε να θέσει νέους κανόνες.
  • Απαγορεύεται το Call To Action πρόσκληση για δράση
Αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται να ζητάτε από τους χρήστες να κάνουν Like τη σελίδα σας, share ή να κατεβάσουν κάτι μέσω του μηνύματος της φωτογραφίας στο φόντο της σελίδας Facebook.
  • Απαγορεύονται κάθε είδους διαφημιστικές πληροφορίες
Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βάζετε τιμές, προσφορές ή οτιδήποτε σχετίζεται με αγορές στη φωτογραφία στο φόντο.
  • Απαγορεύονται οι πληροφορίες επικοινωνίας
Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βάλετε τη διεύθυνση της ιστοσελίδας σας ή άλλα στοιχεία επικοινωνίας στη φωτογραφία στο φόντο. Όλες αυτές τις πληροφορίες μπορείτε να τις γράψετε στο πεδίο σχετικό με την επιχείρηση σας.
  • Απαγορεύονται οι παραβιάσεις δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας
Εκείνο που μπορώ να υποθέσω για αυτό τον κανόνα είναι ότι η φωτογραφία που βάζετε θα πρέπει να είναι δική σας και όχι απλά να έχετε κατεβάσει μία οποιαδήποτε φωτογραφία από το Internet αι να την τοποθετήσετε ως φόντο. Σύντομα θα μάθουμε περισσότερα για αυτό.
  • Απαγορεύεται να υπάρχει κείμενο περισσότερο από 20%
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει η φωτογραφία που βάζετε στο φόντο να είναι εικόνα και να μην περιλαμβάνει πολύ κείμενο. Σε αντίθετη περίπτωση ίσως αφαιρεθεί από το facebook λόγο παραβίασης των όρων τους.
2. Διαφήμιση στο Facebook : Αλλαγές στην πολιτική για τη διαφήμιση στο Facebook
Το κείμενο στις εικόνες που χρησιμοποιείτε στις διαφημίσεις σας στο Facebook ή στις προωθημένες δημοσιεύσεις σας επιτρέπεται και εδώ σε ποσοστό 20%.  Εντούτοις μπορείτε να δημοσιεύτε εικόνες με κείμενο σε μεγαλύτερο ποσοστό στον τοίχο σας. Απλά δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις εικόνες για διαφημίσεις ή προωθημένες δημοσιεύσεις σας.
3. Facebook Διαγωνισμοί : Αλλαγές στην πολιτική για την οργάνωση διαγωνισμών μέσω Facebook
Εδώ το Facebook εισάγει κάποιους πολύ αυστηρούς κανόνες σχετικούς με την προώθηση διαγωνισμών που οργανώνονται από τις επιχειρήσεις.
Παρακάτω οι περιορισμοί που θέτει το Facebook στην οργάνωση διαγωνισμών:
  • Απαγορεύεται να ζητάτε από τους χρήστες να κάνουν Like μια σελίδα Facebook
  • Απαγορεύεται να ζητάτε από τους χρήστες να κάνουν Like σε μια κατάσταση ή ανάρτηση
  • Απαγορεύεται να ζητάτε από τους χρήστες να γράψουν σχόλιο σε μία ανάρτηση
  • Απαγορεύεται να ζητάτε από τους χρήστες να γράψουν σχόλιο σε μία εικόνα που αναρτήθηκε
Αν οργανώνετε διαγωνισμούς, προσοχή στους παραπάνω κανόνες γιατί το Facebook από εδώ και στο εξής αρχίζει να αγριεύει το παιχνίδι.
4. Προσωπικό προφίλ αντί για σελίδα στο Facebook
Είναι σύνηθες φαινόμενο πολλοί χρήστες του facebook να χρησιμοποιούν το προσωπικό τους προφίλ με το όνομα της επιχείρησης τους αντί να έχουν μία σελίδα facebook για την προώθηση της επιχείρησης τους. Αν το προσωπικό σας προφίλ δεν είναι αυτούσιο με το πραγματικό σας όνομα τότε υπάρχει κίνδυνος να διαγραφεί από το facebook.
Απαγορεύεται να χρησιμοποιείται ένα όνομα επιχείρησης ή οποιοδήποτε άλλο όνομα εκτός από το πραγματικό σας όνομα στο προσωπικό προφίλ σας στο facebook.
Επειδή έχω παρατηρήσει γενικά ότι είναι σύνηθες φαινόμενο στην Ελλάδα πολλοί να χρησιμοποιούν το προσωπικό τους προφίλ για την προώθηση της επιχειρήσης τους και να μη δημιουργούν σελίδα facebook για την επιχείρηση τους, σας καλώ να κάνετε άμεσα τις απαραίτητες αλλαγές γιατί θα βρεθείτε προς εκπλήξεως.
Γνωρίζατε τις αλλαγές αυτές σχετικά με τις σελίδες στο facebook
Το Facebook είναι ακόμα μια ελεύθερη κοινότητα για όλους μας. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε αυτή την πλατφόρμα θα πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες του. Αν δεν το κάνουμε τότε οι άνθρωποι του facebook είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στις ανάλογες τιμωρίες!
Το facebook είναι πρώτα από όλα μία εταιρεία που έχει στόχο να αυξήσει το τζίρο της. Μπορεί να επιβάλει τους κανόνες που επιθυμεί ώστε να επιτύχει τους στόχους της και να ικανοποιήσει τους επενδυτές της.
  • Πιστεύετε ότι οι παραπάνω κανόνες θα σας επηρεάσουν;
  • Παραβιάζετε κάποιους από αυτούς;
  • Βεβαιωθείτε ότι θα κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές πριν το facebook προχωρήσει στη διαγραφή του λογαριασμού σας.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας για να τους ενημερώσετε για τις αλλαγές !
http://webmarketing-greece.com

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You