Νέες δυνατότητες στα live videos του Facebook

Πρόσφατα λοιπόν κυκλοφόρησε μια νέα αναβάθμιση με νέες δυνατότητες, ενώ φαίνεται να πιστεύει τόσο πολύ στις προσπάθειές του, που στην mobile εφαρμογή αντικατέστησε το εικονίδιο του Messenger με μια καρτέλα για live video.

Μια από τις νέες επιλογές είναι η δυνατότητα live streaming σε ομάδες και events, που αναμένεται να διευκολύνει απλούς χρήστες όσο και επαγγελματίες.

Επομένως, τα άτομα θα μπορούν να παρακολουθούν ένα event από μακριά, ενώ το live stream δεν προβάλλεται στο χρονολόγιο του χρήστη, επομένως του δίνεται η δυνατότητα να επιλέξει τα άτομα, στα οποία επιθυμεί να είναι ορατό.

Δημοσιευμένη Εικόνα
Επιπλέον, οι streamers μπορούν να προσθέσουν φίλτρα στα βίντεό τους και να τα επεξεργαστούν περαιτέρω. Ακόμη, οι χρήστες μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τα νέα reactions του Facebook, για να δείχνουν την αντίδρασή τους στο βίντεο που παρακολουθούν. Τα reactions προβάλλονται στην οθόνη σε πραγματικό χρόνο και παραμένουν και για όσους παρακολουθήσουν το βίντεο ετεροχρονισμένα.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Μέσω της νέας καρτέλας live video στην εφαρμογή του Facebook, οι χρήστες μπορούν να προβάλλουν βίντεο από τους φίλους τους ή από άτομα και σελίδες στις οποίες έχουν κάνει Like. Επίσης, υπάρχει η επιλογή “go live” για εκκίνηση ενός προσωπικού live stream.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Στη συνέχεια, η λειτουργία Facebook Live Map, που είναι διαθέσιμη μόνο σε υπολογιστές, προβάλλει streams από 60 χώρες από όλο τον κόσμο, ενώ σε κάθε βίντεο εντοπίζεται ένα κουμπί “invite” για άμεση πρόσκληση ατόμων, για να παρακολουθήσουν το βίντεο.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Για όσους δημοσιεύουν βίντεο συχνά, το Facebook προσφέρει δύο νέα εργαλεία. Αρχικά, οι χρήστες θα μπορούν να δουν τον συνολικό αριθμό θεατών κατά τη διάρκεια ενός stream, καθώς και τον αριθμό των ατόμων που παρακολουθούν συχνά τα βίντεο του χρήστη.

Οι νέες δυνατότητες έχουν ήδη ξεκινήσει να γίνονται διαθέσιμες στους χρήστες και αναμένεται να είναι διαθέσιμες για όλους σε μερικές εβδομάδες.

Site: TheNextWeb

Recommended For You