Μυστήριο «πλάσμα» ανακαλύφθηκε στην ακτή της Αυστραλίας!

Το μυστήριο που περιβάλλει την ανακάλυψη μιας περίεργης μάζας που μοιάζει με σωλήνα στην ακτή της Αυστραλίας φαίνεται ότι έχει λυθεί. Νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο Jay Winks, ιδιοκτήτης και χειριστής του Abc Scuba Diving Port Douglas, δημοσίευσε φωτογραφίες στο Facebook για την παράξενη συνάντηση που είχε με μια άγνωστη μάζα.

perierga.gr - Μυστήριο «πλάσμα» ανακαλύφθηκε στην ακτή της Αυστραλίας!

“Μπορεί κάποιος να ονομάσει το ροζ αυτό πράγμα;” έγραψε. “Ήταν περίπου 3 μέτρα μήκος και διαμέτρου 100 χιλιοστών”. Η φωτογραφία της ασυνήθιστης ανακάλυψης έγινε γρήγορα viral, με πολλούς να ισχυρίζονται ότι πρόκειται για ένα σκουληκόμορφο θαλάσσιο είδος που ονομάζεται πυρόσωμα. Ωστόσο, μετά από πιο λεπτομερή παρατήρηση και έρευνα, ο Winks ανακάλυψε κάτι ακόμα πιο σπάνιο. Η ροζ μάζα δεν ήταν καθόλου πλάσμα, αλλά ένας γιγάντιος σάκος αυγών.

perierga.gr - Μυστήριο «πλάσμα» ανακαλύφθηκε στην ακτή της Αυστραλίας!

Σύμφωνα με την Rebecca Helm, βιολόγο στο Ωκεανογραφικό Ίδρυμα Woods Hole στη Μασαχουσέτη, οι φωτεινές ροζ κουκκίδες που είναι διατεταγμένες σε γραμμές γύρω από τον σωλήνα είναι στην πραγματικότητα τα αυγά καλαμαριών. “Αυτές οι μάζες αυγών είναι εξαιρετικά σπάνιες”, δήλωσε η Helm. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτοί οι σάκοι αυγών θα μπορούσαν να περιέχουν από 20.000 έως 40.000 μωρά καλαμαριών.

http://perierga.gr

Recommended For You