Μπρόκολο με αυγά μάτια και φέτα στο φούρνο

Απλό, πλήρες και χορταστικό αν το συνδυάσουμε με ψωμί φρέσκο ή φρυγανισμένο.
Υλικά

1 μέτριο μπρόκολο

4 – 6 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
1/2 σκελίδα σκόρδο
10 – 12 ντοματίνια
150 γρ. φέτα της αρεσκείας μας (προτιμότερο μαλακιά)
150 γρ. γαλοτύρι ή κατίκι Δομοκού ή άλλο αλειφώδες τυρί που μας αρέσει
80 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το ταψί
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
ψιλοκομμένος μαϊντανός και λίγο ξύσμα λεμονιού, για το γαρνίρισμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες 4
Προετοιμασία 20΄
Ψήσιμο περίπου 20΄

Διαδικασία Χωρίζουμε το μπρόκολο στα «μπουκετάκια» του.* Τα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 6 – 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν κάπως, αλλά να μη λιώσουν εντελώς. Εν τω μεταξύ, λαδώνουμε πολύ καλά ένα ευρύχωρο ταψί, το «περνάμε» με τη μισή σκελίδα σκόρδο, και μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα το μπρόκολο μόλις είναι έτοιμο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα σκορπίζουμε στο ταψί. Με ένα κουτάλι δημιουργούμε μερικά κενά και εκεί σπάμε πολύ προσεχτικά τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το θυμάρι. Σε ένα μπολ λιώνουμε τη φέτα και την ανακατεύουμε με το αλειφώδες τυρί που επιλέξαμε. Μοιράζουμε το μείγμα με το κουτάλι στο φαγητό, αφήνοντας ακάλυπτα τα αυγά, για να ψηθούν. Περιχύνουμε με το λάδι και ψήνουμε για περίπου 10 – 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα αυγά καταπώς θέλουμε και να αρχίσει να λιώνει το τυρί. Ξεφουρνίζουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και το συνοδεύουμε με ψωμί φρέσκο ή φρυγανισμένο.
* Συμβουλή
Το κεντρικό κοτσάνι και τα άλλα χοντρά κοτσάνια του μπρόκολου τα κρατάμε για να τα βάλουμε μαζί με άλλα λαχανικά σε μια σούπα που θα πολτοποιήσουμε μετά το βράσιμο (βελουτέ).
Στο ποτήρι Ανοίγουμε μια δροσερή μπίρα lager και συνοδεύουμε το απλό, αλλά γευστικά φορτισμένο πιάτο.
http://www.gastronomos.gr
… η συνέχεια μετά τις διαφημίσεις …

6947311584 Σπυρου Μαριος

Recommended For You