Μοναδικές φωτογραφίες από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

imagesΤο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) άνοιξε και φέτος τις πόρτες του στο κοινό, για ένα τετραήμερο εκδηλώσεων, με ελεύθερη είσοδο, που έφεραν τον συμβολικό τίτλο «Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο«. Από τις 23 Ιουνίου έως τις 26 Ιουνίου το ΚΠΙΣΝ μετουσιώθηκε σε έναν ζωντανό τόπο ιδεών, εξερεύνησης και αλληλεπίδρασης, μέσα από ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα πολιτιστικών, αθλητικών και εκπαιδευτικών δράσεων για όλες τις ηλικίες.

Παράλληλα, οι επισκέπτες είχαν για πρώτη φορά την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, όπως επίσης και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος σε ολόκληρη την έκτασή του (210.000 τ.μ).

Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του περί τα τέλη Ιουλίου, θα ακολουθήσει η παράδοσή του από τον εργολάβο στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και κατόπιν η διαδικασία παραλαβής του από το Ελληνικό Δημόσιο με τη συνακόλουθη μεταστέγαση των δύο οργανισμών.

«Οι πόλεις χρειάζονται τέτοιου είδους κέντρα γιατί δίνουν ελπίδα, κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται την ομορφιά και αν αυτό συμβεί σε εποχή κρίσης είναι ακόμη πιο σημαντικό» δήλωσε ο αρχιτέκτονας Renzo Piano.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Ανδρέας Δρακόπουλος δήλωσε ότι το έργο δεν παραδίδεται στην κυβέρνηση αλλά στον κόσμο, διευκρινίζοντας ότι εάν υπάρξει σωστή διαχείριση από το κράτος το Ίδρυμα θα στηρίξει τόσο σε επίπεδο προϋπολογισμού όσο και σε επίπεδο προγραμμάτων.

Πηγή φωτογραφίων: ΚΠΙΣΝ

Recommended For You