Μια παράξενη κυκλική γέφυρα

Κατά την κατασκευή γεφυρών, οι μηχανικοί και οι αρχιτέκτονες αναζητούν συνήθως τη συντομότερη διαδρομή για πρακτικούς και οικονομικούς λόγους. Στην περίπτωση της λιμνοθάλασσας Garzon στη νότια ακτή της Ουρουγουάης επιλέξανε ένα διαφορετικό δρόμο. Η νέα γέφυρα έχει μορφή δακτυλίου και εκπλήσσει με το σχήμα της. Η τσιμεντένια κατασκευή αποτελείται από δύο ημικυκλικές γέφυρες, που συνδέονται σε κάθε άκρο για να δημιουργήσουν ένα δακτύλιο και χτίστηκε για να αντικαταστήσει μια πλωτή γέφυρα που συνέδεε τις πόλεις Rocha και Maldonado.

Perierga.gr - Μια παράξενη κυκλική γέφυρα

Σχετικά με τον ασυνήθιστο κυκλικό σχεδιασμό της γέφυρας, ο αρχιτέκτονας Rafael Viñoly έχει μια απολύτως λογική και λειτουργική εξήγηση: Η καμπύλη σχεδίαση θα αναγκάσει τους οδηγούς να επιβραδύνουν τα αυτοκίνητά τους, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την πανοραμική θέα του τοπίου. Η γέφυρα διαθέτει επίσης πεζοδρόμια.

Perierga.gr - Μια παράξενη κυκλική γέφυρα

Η νέα γέφυρα θα επιτρέπει τη διέλευση περίπου 1.000 οχημάτων από τη λιμνοθάλασσα και αναμένεται να συμβάλει στην ανάπτυξη της ακτογραμμής της Rocha.

Perierga.gr - Μια παράξενη κυκλική γέφυρα

Perierga.gr - Μια παράξενη κυκλική γέφυρα

http://perierga.gr

Recommended For You