Με 2 ευρώ φτιάξτε το πιο νόστιμο πρωινό σας!

Τα αυγά benedict είναι ο βασιλιάς του πρωινού! Ακολουθήστε πιστά την συνταγή και το αποτέλεσμα θα είναι…λουκούλειο!

ΥΛΙΚΑ

2 αυγά
δύο φέτες ψωμί
1 πατάτα
αλάτι και πιπέρι
2 φέτες μπέικον

Για την σος ολλαντέζ

1 κρόκος αυγού
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
45 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κύβους
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Ξεπλένουμε την πατάτα και την κόβουμε σε κύβους. Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικά χαρτί, αλατοπιπερώνουμε τα κυβάκια πατάτας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

2) Κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες και το τσιγαρίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα. Το μπέικον πρέπει να γίνει τραγανό και όχι να είναι μαλακό.

3) Σε ένα τηγάνι βάζουμε νερό. Μόλις βράσει τοποθετούμε προσεκτικά τα αυγά και τα αφήνουμε για περίπου τρία λεπτά.

4) Βάζουμε τις φέτες ψωμιού (ή το μάφιν αφού το έχουμε κόψει στη μέση) μέσα στη φρυγανιέρα μέχρι να γίνουν τραγανές και αφού αποσύρουμε βάζουμε και λίγο βούτυρο.

5) Πάνω από κάθε φέτα ψωμιού τοποθετούμε αρχικά το μπέικον, μετά το αυγό και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε στην άκρη τους κύβους πατάτας και αφήνουμε στο φούρνο το πιάτο για να μην κρυώσει μέχρι να φτιάξουμε την σος.

Για την ολλαντέζ:

Βάζουμε μέσα σε ένα κατσαρολάκι τον κρόκο και τον χυμό λεμονιού και στη συνέχεια το τοποθετούμε στο φούρνο σε χαμηλή φωτιά ενώ ανακατεύουμε με το σύρμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. (Προσοχή αν είναι δυνατή η φωτιά θα χαλάσει το μείγμα και θα γίνει ομελέτα!) Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από την φωτιά. Η σος πρέπει να είναι ρευστή ειδάλλως τοποθετούμε μία κουταλιά ζεστό νερό για να αραιώσει.

Περιχύνουμε με την σος τα ψωμάκια που έχουμε στο φούρνο και σερβίρουμε με καφέ ή με χυμό.

http://www.briefingnews.gr

Recommended For You