Μακαρονάδα στο πήλινο

Καταπληκτική συνταγή για πολύ νόστιμη μακαρονάδα στο πήλινο.
Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια
2 κουταλιές βιτάμ ή λάδι
2 κομμάτια τυρί φέτα
1 κρέμα γάλακτος
500 γρ. τυρί γκούντα ή ένταμ
Για τη σάλτσα:
2 κουταλιές λάδι
4 ντομάτες τριμμένες
1 κουταλιά κέτσαπ
2 κουταλιές πουμαρό
1 πιπεριά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 ποτήρι νερό
2 κομ. μπέικον
1 κονσέρβα μανιτάρια (προαιρετικά) ή 1 λουκάνικο(προαιρετικά)
λίγη ρίγανη ή βασιλικό φρέσκο ή αποξεραμένο
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Για 5 άτομα
Βράζουμε τα μακαρόνια σε λίγο αλατισμένο νερό. Αφού βράσουν τα στραγγίζουμε και εν συνεχεία τα ξανά ρίχνουμε στη κατσαρόλα με 1 κουταλιά λαδι ή βιτάμ (στην αρεσκεία του καθενός).
Τελειώνοντας με αυτή τη διαδικασία παίρνουμε τα πήλινα (ατομικά ή ένα μεγάλο) και ρίχνούμε σε στρώσεις τα μακαρόνια εναλλάξ με τη φέτα, αυτό το κάνουμε μέχρι να γεμίσει σχεδόν το πήλινο, αφήνοντας χώρο για τη σάλτα και το τυρί που θα λιώσει.
Για τη σάλτσα:
Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι. Αφού ροδοκοκκινίσει ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, το πουμαρό και κέτσαπ και προσθέτουμε το νερό.
Περιμένουμε να αρχίζει να βράζει η σάλτσα κ ρίχνουμε το αλάτι, το μπέικον, τη πιπεριά τα μανιτάρια ή το λουκάνικο (να τονίσουμε ότι το λουκάνικο το κόβουμε σε λεπτές ροδελίτσες και το τηγανίζουμε λίγο και από τις δυο πλευρές πριν το ρίξουμε στη σάλτσα.
Φανταστείτε όμως ότι το λουκάνικο θα κάνει τη σάλτσα λίγο πιο βαριά κ λίγο πιο πικάντικη) και προς το τέλος ρίχνουμε το πιπέρι, τη ρίγανη ή τον βασιλικό για να κρατήσει η σάλτσα το άρωμα.
Τη σάλτσα προτείνω να την βγάλουμε από τη φωτιά με λίγο ζουμάκι για να φτάσει μέχρι και στο τελευταίο στρώμα από τα μακαρόνια.
Τελειώσαμε και με τη σάλτσα. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε την επιφάνεια από τα μακαρόνια στα/στο πήλινα/νο.
Προσωπικά εμάς μας αρέσει να ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος πάνω από τη σάλτσα, εσείς όμως μπορείτε να τη ρίξετε πάνω στα μακαρόνια πριν βάλετε τη σάλτσα.
Κουνήστε το πήλινο να φτάσει το ζουμί της σάλτσας κ της κρέμας γάλακτος μέχρι κάτω. Είναι έτοιμο να υποδεχτεί και τα τυριά μας που θα λιώσουν από πάνω και θα κάνουν τη μακαρονάδα μας λαχταριστή.
Φτάσαμε στο τέλος, έτοιμο για τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου ίσα ίσα να ροδοκοκκινίσουν τα τυριά και έτοιμο για σερβίρισμα.
http://www.briefingnews.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You