”Μάγειρες” με κοινωνική ευαισθησία στη Θεσσαλονίκη

Ένα καινούριο εστιατόριο, στο οποίο όσοι τρώνε εμμέσως ενεργοποιούν την κοινωνική τους ευαισθησία, άνοιξε τις πόρτες του στη Θεσσαλονίκη. Το νεο εγχείρημα έχει το όνομα ”Μάγειρες” και πρόκειται για ένα εστιατόριο που δε χτίστηκε στα θεμέλια του κέρδους, αλλά της κοινωνικής προσφοράς.

images

Όλα τα προϊόντα αλλά και τα φαγητά είναι μαγειρεμένα αποκλειστικά με πρώτες ύλες από την Ελλάδα, κάτι που αποτελεί εγγύηση υψηλής ποιότητας. Οι ιδιοκτήτες παρ’ όλα αυτά, έχουν καταφέρει να πετύχουν μια άριστα αρμονική σχέση μεταξύ ποιότητας και τιμής. Τα λαδερά κοστίζουν 3 ευρώ, οι κιμάδες 4 ευρώ και τα κρεατικά 5 ευρώ. Επιπλέον, έχει διαμορφωθεί και μενού που περιλαμβάνει κυρίως πιάτο, αναψυκτικό, κρασί ή μπύρα, σαλάτα, φρούτο και γλυκό στα 7 ευρώ.

Ίσως όμως το πιο σημαντικό που ξεχωρίζει τους ”Μάγειρες”, είναι το ότι η επιλογή προσωπικού γίνεται με κοινωνικά κριτήρια. Οι υπάλληλοι είναι άντρες και γυναίκες μακροχρόνια άνεργοι και με δυσκολίες, όπως διαζευγμένοι κ.λ.π.

Όπως μας είπε ο διευθυντής των ”Μαγείρων” κ. Θάνος Βενιέρης, ”οι προσλήψεις γίνονται με βάση τις ανάγκες και όχι τις δυνατότητες των ανθρώπων. Σκεφτόμαστε για παράδειγμα, όταν ξεκινήσουμε τις διανομές κατ’ οίκον, στο τηλεφωνικό κέντρο να προσλάβουμε κάποιο άτομο μειωμένης κινητικότητας”.

Επίσης, στο τέλος της ημέρας, ότι φαγητό περισεύει, διατείθεται στην Εκκλησία, η οποία και το μοιράζει σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιέρη, το νέο αυτό εστιατόριο έγινε για να ”πετάξουμε μερικές πέτρες στη λίμνη της αναισθησίας, ώστε να δημιουργηθεί ένα καλό ντόμινο αλληλεγγύης. Έτσι η κοινωνική ευαισθητοποίηση λειτουργώντας πολλαπλασιαστικά, θα κάνει τους επιχειρηματίες να μετατρέψουν το λίπος του κέρδους σε κοινωνικό μυικό ιστό”.

Το εστιατόριο ”Μάγειρες” βρίσκεται στη διεύθυνση Βασ. Ηρακλείου 42

Τηλ. 2310-272379

http://thesspress.gr

 

 

Recommended For You