Ιπτάμενοι πυροσβέστες στο Ντουμπάι!

Έχουμε συνηθίσει πλέον τις εικόνες με την αστυνομία στο Ντουμπάι να εξοπλίζεται με εξωπραγματικά αυτοκίνητα για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες καταδίωξης των πανάκριβων αυτοκινήτων που υπάρχουν σε κάθε γωνιά της πόλης. Όταν χρειαστεί βέβαια. Αυτό που δεν έχουμε συνηθίσει είναι να βλέπουμε τους πυροσβέστες στην πόλη να… πετάνε! Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε από τις υπηρεσίες προστασίας του πολίτη στο Ντουμπάι, μπορούμε να παρακολουθήσουμε την επίδειξη μιας από τις άριστα εκπαιδευμένες ομάδες πυρόσβεσης της πόλης, εξοπλισμένης με τζετσκί και jetpacks που λειτουργούν με την πίεση του νερού ώστε να σηκώνουν τον πυροσβέστη και τη μάνικα στον αέρα.

perierga.gr - Ιπτάμενοι πυροσβέστες στο Ντουμπάι!

Το βίντεο που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι τμήμα κάποιας χολιγουντιανής ταινίας, δείχνει έναν πυροσβέστη να κινείται με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο ειδικά διαμορφωμένο τζετσκί του, για να μεταβεί σε γέφυρα όπου ένα αυτοκίνητο έχει τυλιχτεί στις φλόγες.

Σαν σε καταδίωξη, ο πυροσβέστης κινείται ανάμεσα στα διάφορα σκάφη που βρίσκονται επίσης στο νερό. Με τη μάνικα στα χέρια, ξεκινάει την κατάσβεση και λίγο αργότερα όλα έχουν τελειώσει, πριν οι συνάδελφοί του που χρησιμοποίησαν τις επίγειες διαδρομές προλάβουν να φτάσουν στο σημείο. Ακόμα και αν κινούνται με ένα πανάκριβο σπορ όχημα.

perierga.gr - Ιπτάμενοι πυροσβέστες στο Ντουμπάι!

http://perierga.gr

Recommended For You