Ιδρύεται… η «Αστυνομία συγκοινωνιών»

Την δημιουργία μίας ιδιότυπης «αστυνομίας συγκοινωνιών» για την καταπολέμηση της μικροεγκληματικότητας και την ασφάλεια του επιβατικού κοινού των μέσων μαζικής μεταφοράς ανακοίνωσε την Πέμπτη από το αμαξοστάσιο των τρόλεί στο Ρουφ ο υπουργός Υποδομών, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κατά την διάρκεια της παρουσίασης της νέας τιμολογιακής πολιτικής του ΟΑΣΑ.

images

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στο ΒΗΜΑ ο επικεφαλής του ΟΑΣΑ, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, θα συσταθεί μία «συγκοινωνιακή αστυνομία» για τις ανάγκες της οποίας έχει υποβληθεί αίτημα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με το οποίο ζητούνται αστυνομικοί για την καταπολέμησης της μικρής παραβατικότητας.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης, τους επόμενους μήνες θα αρχίζει να εφαρμόζεται η σύμβαση της τηλεματικής σε λεωφορεία και τρόλεϊ, μέσω της οποίας θα δημιουργηθούν 1000 «έξυπνες» στάσεις στην Αθήνα, που θα ενημερώνουν τους πολίτες.

Επίσης, συμπλήρωσε ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και εντάσσονται στο χαρτοφυλάκιο των αστικών συγκοινωνιών νέες υπηρεσίες, όπως η αγορά εισιτηρίων μέσω πιστωτικής και νέες μορφές κομίστρου. Ο ΟΑΣΑ θα λανσάρει από τον Σεπτέμβριο πώληση εισιτηρίων μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών στα εκδοτήρια, την οποία έχει έχει αναλάβει η Αlpha Βank έπειτα από διαγωνισμό.

http://www.aftodioikisi.gr

Recommended For You