Ιδου η ντομ-τατα, φυτο δυο σε ενα

Καρποφορει ταυτοχρονα ντοματες και πατατες
Με τις ντοματες στη μια πλευρα και τις πατατες στην αλλη, το φυτο αυτο μοιαζει σαν να εχει βγει απο καποιο εργαστηριο τυπου Φρανκενσταϊν. Δεν προκειται ομως για καποιο γενετικα τροποποιημενο φυτο αλλα για ενα απολυτως φυσικο θαυμα.
Ονομαζεται TomTato (κατι σαν «Ντομ-τατα») και καθε φυτο μπορει να δωσει εως και 500 γλυκα τσερι ντοματακια αλλα και μια καλη «σοδεια» πατατες.
Το φυτο αποκαλυφθηκε χθες στο κοινο, πριν διατεθει προς πωληση σε αγροτες της Βρετανιας.
Το προτζεκτ αρχισε πριν απο 15 χρονια, γραφει η Daily Mail, οταν ο διευθυντης της εταιρειας Thompson & Morgan, Paul Hansord, βρισκοταν σε ταξιδι στις ΗΠΑ. Τοτε προσεξε μια πατατια που αναπτυσσοταν κατω απο μια ντοματια και εμαθε πως μπορουν να αναπτυχθουν και τα δυο μαζι επειδη ανηκουν στην ιδια «οικογενεια».
Το προβλημα του ηταν πως να επεκτεινει την ιδεα αυτη ωστε τα φυτα να μπορουν να αξιοποιηθουν εμπορικα.
Επειτα απο πολλες δοκιμες και αποτυχιες, και με τη βοηθεια ειδικων στο μπολιασμα, η εταιρειαThompson & Morgan κατεληξε σε μια μεθοδο που ειχε αποτελεσμα.
«Καθε TomTato μπολιαζεται με το χερι για να παραχθει αυτο το μοναδικο φυτο. Δεν υπαρχει γενετικη μεταλλαξη, ειναι μια φυσικη και ασφαλης διαδικασια», τονισε ο Hansord στη Daily Mail.
Η παραγωγη αρχιζει σε ενα εξειδικευμενο εργαστηριο στην Ολλανδια, οπου γινεται το μπολιασμα. Μετα τα φυτα αποστελλονται πισω στη Βρετανια και αναπτυσσονται σε θερμοκηπια μεχρι να μεγαλωσουν αρκετα ωστε να μπορουν να πουληθουν.
http://www.schizas.com

Recommended For You