Η τρομερή εναέρια βουτιά μιας φάλαινας μπροστά στα μάτια έκπληκτων θεατών

Μια ομάδα παρατηρητών φαλαινών στον Καναδά έζησε μια αξέχαστη εμπειρία ζωής τις προάλλες, όταν μια φάλαινα (του είδους humpback) πήδηξε στον αέρα μέσα από το νερό και έκανε μια ανάποδη βουτιά ακριβώς δίπλα στη βάρκα τους και μπροστά στα έκπληκτα μάτια τους.

Η μοναδική στιγμή καταγράφηκε σε βίντεο από την Sandy Seliga από το Toronto, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της για παρατήρηση φαλαινών στον Κόλπο του Fundy στη Nova Scotia.

Έπειτα το βίντεο δημοσιεύθηκε στο YouTube από το Conservation Council του New Brunswick, το οποίο δήλωσε πως ο ανατολικός αγωγός ενέργειας που θέλει να εγκαταστήσει εκεί η TransCanada, θα κάνει τα νερά της περιοχής «πολύ πιο πολυσύχναστα και επικίνδυνα για τις φάλαινες».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Κόλπος του Fundy και οι μεγαλοπρεπείς του φάλαινες έγιναν τόσο δημοφιλείς» έγραψε ο οργανισμός. «Στιγμές όπως αυτή που καταγράφηκε στο βίντεο είναι ακριβώς αυτά που μας παρακινούν να συνεχίσουμε τη κουβέντα για τις θάλασσες που κάνουμε τόσα χρόνια».

Η Penny Graham από το Mariner Cruises Whale and Seabird Tours απαθανάτισε επίσης την μαγική στιγμή της βουτιάς της φάλαινας και ανέβασε τις φωτογραφίες στο Facebook.

http://www.huffingtonpost.gr

Recommended For You