Η πιο άχρηστη γέφυρα!

H… αποτυχημένη επιλογή της κατασκευής μιας γέφυρας που φτιάχτηκε για να περνάνε οι σκίουροι απασχολεί τους πολίτες της Χάγης στην Ολλανδία. Η γέφυρα κόστισε 144 χιλιάδες ευρώ και ενώνει τις δύο πλευρές του δάσους Clingendael Park, που χωρίζει ένας αυτοκινητόδρομος.

Η γέφυρα κατασκευάστηκε το 2012 για να προστατευτούν οι αποικίες των τρωκτικών που προσπαθούν να διασχίσουν το δρόμο, ωστόσο από τότε μέχρι σήμερα μόνο πέντε σκίουροι την προτίμησαν.

Perierga.gr - Η πιο... άχρηστη γέφυρα!

Η αποτυχημένη κατασκευή θεωρείται στη Χάγη ως παράδειγμα διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, σχεδόν από το τέλος της ολοκλήρωσης της και της παράδοσης της στην… κυκλοφορία των σκίουρων, ωστόσο υπήρξαν κι αυτοί που συνιστούσαν υπομονή, καθώς έλεγαν ότι θα πρέπει πρώτα οι σκίουροι να τη συνηθίσουν.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και πλέον η γέφυρα θεωρείται «πολιτικό σύμβολο» της προχειρότητας που οδηγεί σε έργα χωρίς προηγουμένως την απαραίτητη ερευνητική εργασία. Οι επικριτές λένε επιπλέον ότι η κατασκευή ήταν μεταλλική και όχι από ξύλο, ένα υλικό που θα συνήθιζαν πιο εύκολα οι σκίουροι.

Το Δημοτικό Συμβούλιο επιμένει ωστόσο ότι η γέφυρα είναι καλά σχεδιασμένη, αλλά θα απαιτηθούν τουλάχιστον 5 χρόνια ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για την επιτυχία ή όχι της γέφυρας. Όπως λένε οι υποστηρικτές της κατασκευής, αν υπάρχουν αρκετά τρόφιμα προς την πλευρά που είναι οι σκίουροι, δεν υπάρχει λόγος να διασχίσουν τη γέφυρα. Αν τα καρύδια και τα κουκουνάρια είναι όμως λιγοστά, τότε οι σκίουροι δεν θα έχουν άλλη επιλογή, παρά να δικαιώσουν τους εμπνευστές της κατασκευής.

Πάντως και αυτό το χειμώνα οι σκίουροι δεν πλησίασαν τη γέφυρα…

http://perierga.gr

Recommended For You