Η Ντέπυ Γκολεμά σχολιάζει το κλείσιμο της ΕΡΤ

Της Ντέπυς Γκολεμά
Αυτό που μέρες ήταν φημολογία έγινε πράξη και η κρατική τηλεόραση στις 12 το βράδυ βάζει λουκέτο για να δώσει τη θέση της σε μια νέα τηλεόραση με λιγότερους εργαζόμενους. Λυπάμαι πολύ που η κυβέρνηση επιλέγει να κλείσει την εθνική τηλεόραση.
Πιεσμένος μεν αλλά λαλίστατος διαψεύδοντας τις ίδιες τις δηλώσεις του βγήκε ο κύριος υπουργός και ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ. Με μια κατάπτυστη ανακοίνωση όπου επέρριψε τις ευθύνες στους εργαζόμενους και όχι στις πολιτικές που ακολούθησε η ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια με τους εκάστοτε διοικούντες. Η ΕΡΤ είναι ένα αμαρτωλό μαγαζί, δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλά έφτασε η στιγμή να πληρώσει τις αμαρτίες όλων όσοι δεν την σεβάστηκαν, δεν την τίμησαν και την ξεπουπούλιασαν.
Μαθηματικά οδηγήθηκε ως πρόβατο στη σφαγή δια του ξαφνικού θανάτου. Αλλά ο λαλίστατος υπουργός, θα πρέπει να απαντήσει πρώτα για τα δικά του σκάνδαλα και για τους 25 συμβούλους που φόρτωσε την ΕΡΤ- αυτά τι? Δεν λογίζονται σκάνδαλα- και μετά να βγαίνει να κατηγορεί το σύνολο των εργαζομένων που έχει πλέον μισθούς πείνας. να μας μιλήσουν για τις υπέρογκες υπογραφές στα αθλητικά, για τις παραγωγές των ημετέρων, για τις τοποθετήσεις των δικών τους που διόγκωσαν το πρόβλημα της ΕΡΤ.
Θλίβομαι ως τηλεοπτική συντάκτρια να βλέπω κροκοδείλια δάκρυα. Αρκετοί από αυτούς που τώρα τραβούν τάχα τα μαλλιά τους έχουν προσυπογράψει ηθικά τη σημερινή πράξη. να μας πούνε γιατί διέκοψαν το σήμα της Ομογένειας αυτοί που κόπτονται για τον απανταχού Ελληνισμό και πόσες φορές με ψεύτικα καλώδια εγκαινίασαν τάχα τη δορυφορική τηλεόραση! Το κατάντημα της ΕΡΤ δεν είναι σημερινό! το έχτισαν σιγά – σιγά όλοι οι πολιτικοί που πέρασαν από το μαγαζί αυτό και την απαξίωσαν όταν έτρεχαν και μιλούσαν στις ιδιωτικές τηλεοράσεις για να μη χάσουν τις διασυνδέσεις της διαπλοκής τους! Αν ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για την ΕΡΤ θα πάρει πολλούς στο λαιμό του… Αλλά αυτός που σήμερα ξεστόμισε τη λέξη τέλος, έχει ήδη υπογράψει τον πολιτικό του θάνατο. Μια χώρα που θέλει να λέγεται δημοκρατική με Ιστορία δεν βάζει λουκέτο στην Ιστορία της. Ούτε στον πολιτισμό της. Κάνει ένα πλάνο ένα σχέδιο και μετά ανακοινώνει μέτρα. Και αν τέλος πάντων η ΕΡΤ ήταν ο κόπρος του Αυγείου όπως την παρομοίασε σχεδόν ο υπουργός, ας μας πούνε όλοι αυτή τι είναι η Βουλή με τους βουλευτές της?

Recommended For You