Η νέα απάτη “για το άρρωστο παιδί” που αναπαράγεται στο facebook

Κατ΄αρχήν εάν αυτή η ιστορία είχε συμβεί στην Ελλάδα, θα την γνωρίζαμε όλοι καθώς θα είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ επί μακρόν.

Επίσης ερευνώντας στο διαδίκτυο δεν προκύπτει αυτά τα περιστατικά να έχουν συμβεί πρόσφατα, έτσι όπως περιγράφονται, οπουδήποτε στον κόσμο.

images

Το Facebook έχει επισήμως ανακοινώσει άπειρες φορές ότι δ ε ν δίνει χρήματα σε φιλανθρωπίες με αυτόν τον τρόπο. Υπάρχει μάλιστα σελίδα με όλες τις σχετικές πληροφορίες και έχει ξεκινήσει ολόκληρη καμπάνια ειδικά εναντίον των διάφορων “απατηλών μηνυμάτων” (hoaxes) που αφορούν ασθένειες παιδιών και διασπείρονται κατ’ αυτόν τον τρόπο μεταξύ των χρηστών, καθώς τις περισσότερες φορές δημοσιεύονται φωτογραφίες παιδιών που αρρώστησαν στο παρελθόν αλλά καμία σχέση δεν έχουν με όσα εξιστορούνται στις αναρτήσεις.

Ποιός είναι ο στόχος όμως εκείνου που ξεκινάει ένα τέτοιο μήνυμα;

Ο πιο καχύποπτος θα μπορούσε να πει ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο μετριέται η ευήθεια των χρηστών και ο αριθμός των εύπιστων που θα αναπαράγουν οτιδήποτε ελάχιστα αληθοφανές.

Από άποψη εμπορική, “η ποσότητα” των ανθρώπων που συμμετέχουν είναι πολλές φορές εκμεταλλεύσιμη .

Έχει παρατηρηθεί ότι πολλές φορές λογαριασμοί χρηστών που ξεκινούν μια τέτοια δημοσίευση κερδίζουν μεγάλο αριθμό “φίλων” ή μεγάλο αριθμό “like” στην σελίδα τους και στην συνέχεια πωλούν τον λογαριασμό τους ή την σελίδα τους σε κάποια επιχείρηση η οποία την μετονομάζει και βρίσκεται – άκοπα – με μια λίστα ανθρώπων που παρακολουθούν τις δραστηριότητές της και στους οποίους μπορεί πλέον κατ’ αυτόν τον τρόπο να διαφημίζεται δωρεάν.

http://www.myreview.gr

Το facebook γίνεται όχημα λοιπόν για να αποδείξει το παρακάτω απόφδεγμα του Albert Einstein.

Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες.

Το πείραμα πέτυχε, βγαίνει συμπέρασμα! Σου άρεσε;; Κάνε like, share και μία κωλοτούμπα γύρω από τον κώλο σου!

Recommended For You