Η Άποψη της Αγίας Γραφής Ομοφυλοφιλία—Γιατί Όχι;

images«Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρεται πραγματικά ο Θεός για τη σεξουαλική συμπεριφορά κάποιου. Ενδιαφέρεται για το πώς ζούμε τη ζωή μας. Και το σεξ δεν είναι το σπουδαίο ζήτημα».—Μέλος μιας ομάδας ομοφυλοφίλων που μελετούν την Αγία Γραφή.

ΟΛΟΕΝΑ και περισσότεροι άνθρωποι αποδέχονται την ομοφυλοφιλία απλώς ως έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής. Συμφωνεί όμως ο Θεός;

Μολονότι πολλοί άνθρωποι έχουν αλλάξει γνώμη και άλλοι είναι αναποφάσιστοι, η άποψη της Αγίας Γραφής είναι απόλυτα σαφής: «Μετά άρρενος δεν θέλεις συνουσιασθή, ως μετά γυναικός· είναι βδέλυγμα», δηλώνει η Αγία Γραφή. (Λευιτικόν 18:22) Καμιά δικαιολογία, καμιά παραχώρηση, καμιά ασάφεια—η ομοφυλοφιλία είναι βδελυκτή στα μάτια του Θεού. Για τους αρχαίους Ισραηλίτες που ζούσαν υπό το Μωσαϊκό Νόμο, η τιμωρία ήταν θάνατος. (Λευιτικόν 20:13) Κι όταν εμφανίστηκε η Χριστιανοσύνη, ο Θεός εξακολούθησε να καταδικάζει την ομοφυλοφιλία.—1 Κορινθίους 6:9, 10.

Ο Θεός Αντιτίθεται σ’ Αυτήν—Γιατί;

Αλλά γιατί αντιτίθεται σ’ αυτήν ο Θεός τόσο ανένδοτα; Ένας λόγος αναφέρεται στο εδάφιο Ησαΐας 48:17: ‘Εγώ είμαι Ιεχωβά ο Θεός σου, ο διδάσκων σε δια την ωφέλειάν σου, ο οδηγών σε δια της οδού δι’ ης έπρεπε να υπάγης’. Αυτά τα λόγια προέρχονται από τον Θεμελιωτή των νόμων της φύσης που ισχύουν σ’ ολόκληρο το σύμπαν. Εκείνος γνωρίζει τη σωματική, τη διανοητική, τη συναισθηματική και την πνευματική μας κατασκευή. Αντιτίθεται στην ομοφυλοφιλία επειδή, μεταξύ άλλων, αυτή δεν ωφελεί το άτομο. Αυτό επιβεβαιώνεται αν εξετάσει κανείς την επιστολή που έστειλε ο απόστολος Παύλος στους Χριστιανούς οι οποίοι ζούσαν στη Ρώμη. Αυτός έγραψε:

«Δια τούτο παρέδωκεν αυτούς ο Θεός εις πάθη ατιμίας [σε επαίσχυντες σεξουαλικές ορέξεις, ΜΝΚ]· διότι και αι γυναίκες αυτών μετήλλαξαν την φυσικήν χρήσιν εις την παρά φύσιν· ομοίως δε και οι άνδρες, αφήσαντες την φυσικήν χρήσιν της γυναικός, εξεκαύθησαν εις την επιθυμίαν αυτών προς αλλήλους, πράττοντες την ασχημοσύνην [ό,τι είναι χυδαίο, ΜΝΚ] άρσενες εις άρσενας και απολαμβάνοντες εις εαυτούς την πρέπουσαν αντιμισθίαν της πλάνης αυτών [την πλήρη ανταμοιβή, εξαιτίας του σφάλματός τους, ΜΝΚ]. Και καθώς απεδοκίμασαν το να έχωσιν επίγνωσιν του Θεού, παρέδωκεν αυτούς ο Θεός εις αδόκιμον νουν [αποδοκιμασμένη διανοητική διάθεση, ΜΝΚ], ώστε να πράττωσι τα μη πρέποντα».—Ρωμαίους 1:26-28.

Σημειώστε ότι η ομοφυλοφιλία αποκαλείται, όχι μόνο ‘επαίσχυντη’, ‘χυδαία’ και ‘μη πρέπουσα’, αλλά επίσης «παρά φύσιν». Σχετικά μ’ αυτά τα εδάφια, μια έκθεση της Εκκλησίας της Αγγλίας λέει: «Αυτό που εννοεί ο Παύλος με τον όρο ‘αφύσικος’ είναι ‘αφύσικο’ για το ανθρώπινο γένος, σύμφωνα με το δημιουργικό πρότυπο του Θεού. Κάθε είδους ομοφυλοφιλική συμπεριφορά αποτελεί απόκλιση από το δημιουργικό σχέδιο του Θεού». Ο ανθρωπολόγος Γουέστον Λα Μπαρ την αποκάλεσε «αδρανοποίηση της ουσιώδους βιολογικής φύσης του ίδιου του ατόμου, καθώς και των άλλων».

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι κάθε «απόκλιση από το δημιουργικό σχέδιο του Θεού» φέρνει άσχημα αποτελέσματα (όπως έχει δείξει το άθλιο ιστορικό του ανθρώπου σε σχέση με το περιβάλλον). Οι ομοφυλόφιλοι ‘λαβαίνουν την πλήρη ανταμοιβή, εξαιτίας του σφάλματός τους’. Με άλλα λόγια, η ζωή τους γίνεται μια ζωή αφύσικης σεξουαλικής παρέκκλισης· και συνεπώς, μια ζωή που στερείται της επιδοκιμασίας του Θεού. Επιπλέον, αυτοί μπορεί να υφίστανται σωματικές βλάβες εξαιτίας των διαστροφών τους.

Άσχημη Καρποφορία

Ο Παύλος λέει επίσης ότι οι ομοφυλόφιλοι θα ‘εξεκαίγοντο [κατά γράμμα, θα καίγονταν εντελώς] εις την επιθυμίαν αυτών προς αλλήλους’. Μολονότι ο εσφαλμένος τρόπος σκέψης μπορεί να φουντώσει εσφαλμένες επιθυμίες ακόμη και σε ετεροφυλοφιλικές σχέσεις, φαίνεται ότι, με την προσδοκία εξαχρειωμένων σεξουαλικών σχέσεων, η λάγνα επιθυμία γίνεται ακόμη πιο φλογερή. Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Newsweek, με τίτλο «Επικίνδυνη Διπλή Ερωτική Ζωή», έλεγε: «Οι αμφιφυλόφιλοι, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες, μιλάνε συχνά για την ‘έντονη’ διέγερση, τον ‘αλλιώτικο ερεθισμό’ που νιώθουν με άτομα του δικού τους φύλου. Ο Τζέιμς θυμάται ότι ήταν ‘σαν να έκανε βουτιά από τον ουρανό. Ήταν σαν να μεθούσε, φτιαχνόταν’». Επειδή φλέγονται κατ’ αυτόν τον τρόπο, πολλοί ομοφυλόφιλοι έχουν πολλούς διαφορετικούς συντρόφους (μερικοί έχουν εκατοντάδες), και μερικούς τους αναγκάζει η παρόρμησή τους να κάνουν έρωτα πολλές φορές την ημέρα, ακόμη και με άτομα που τους είναι εντελώς ξένα. Αυτές οι αχαλίνωτες σεξουαλικές σχέσεις, όχι
μόνο οδηγούν σε μεταδοτικές ασθένειες, όπως η ηπατίτιδα, αλλά υποδαυλίζουν τη ζήλεια, την ανασφάλεια και τη δυστυχία, όπως συμβαίνει άλλωστε και στις αδιάκριτες ετεροφυλοφιλικές σχέσεις.

Όταν υποκύψει ένα άτομο στην ‘άπληστη σεξουαλική όρεξη’, τότε μπορεί να υποδουλωθεί. (1 Θεσσαλονικείς 4:5, ΜΝΚ) Σε ποιο βαθμό; Αναφερόμενος στο AIDS, ένας ομοφυλόφιλος παραδέχτηκε: «Ακόμη κι όταν αντιμετωπίζεις έναν άθλιο, απαίσιο θάνατο, η σεξουαλική παρόρμηση είναι ισχυρή». Αυτό μας θυμίζει την προειδοποίηση της Αγίας Γραφής: «Ας μη βασιλεύη . . . η αμαρτία εις το θνητόν σας σώμα, δια να σας κάνη να υπακούετε εις τας επιθυμίας του».—Ρωμαίους 6:12, ΚΔΤΚ.

Αφού η σεξουαλική ανηθικότητα βασίζεται κατά πολύ στην αυτοϊκανοποίηση, οδηγεί συχνά σε πιο εξαχρειωμένες πράξεις. Κι επειδή η ανθρώπινη φύση είναι τόσο ξεπεσμένη, όταν μια πράξη γίνει κοινότοπη, η ικανοποίηση που προκαλεί μειώνεται. Έτσι, μερικοί ομοφυλόφιλοι έχουν φτάσει στο σαδομαζοχισμό και σε άλλες φαύλες συνήθειες. Ένα σχολιολόγιο της Αγίας Γραφής λέει ότι «η επίδραση τέτοιων χυδαίων και αφύσικων παθών . . . έτεινε να εξαχρειώνει το νου, να υποβιβάζει τον άνθρωπο πιο χαμηλά κι από το επίπεδο του κτήνους, να καταστρέφει την ευαισθησία». Ένας λόγιος της Αγίας Γραφής συμπεριέλαβε την ομοφυλοφιλία στην ίδια κατηγορία με τα «εγκλήματα, που ήταν σαφώς αντίθετα με τη λογική, τη φύση και την ευημερία των ίδιων των ατόμων, καθώς και των άλλων».

Οι Βιβλικοί Κανόνες Φέρνουν Ειρήνη

Μπορούμε να είμαστε ευγνώμονες που ο Θεός δεν αλλάζει τους κανόνες του, απλώς για να ικανοποιήσει τις παροδικές μόδες ή τις διεστραμμένες επιθυμίες των ανθρώπων. Όπως δεν επιδοκιμάζει τη μόλυνση της γης ή το ψέμα απλώς επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να κάνουν αυτά τα πράγματα, έτσι δεν ανέχεται και την ομοφυλοφιλία, έστω κι αν πολλά άτομα την υποστηρίζουν με ζήλο. Άσχετα με το ποια πορεία προωθούν οι άνθρωποι, ο Ιεχωβά θέλει να τον τιμούμε και να ωφελούμαστε.

Ευτυχώς, μερικοί έχουν απορρίψει τέτοιες συνήθειες κι έχουν εναρμονιστεί με «την υγιαίνουσαν διδασκαλίαν», που βρίσκεται στο Λόγο του Θεού. (1 Τιμόθεον 1:10· 1 Κορινθίους 6:9-11) Όπως δήλωσε ένας πρώην ομοφυλόφιλος: «Αυτό που μου δίνει χαρά είναι το ότι έχω τώρα καθαρή συνείδηση και ξέρω ότι ζω μια ζωή που ευαρεστεί τον Παντοδύναμο Θεό».

Ομοφυλοφιλία είναι η σεξουαλική δραστηριότητα με κάποιο άτομο του ίδιου φύλου.

«Οι ομοφυλόφιλοι άντρες αντιμετωπίζουν μια ποικιλία μοναδικών ιατρικών προβλημάτων, που σχετίζονται κυρίως με τη σεξουαλική τους ζωή». (Providing Health Care for Gay Men [Παροχή Ιατρικής Περίθαλψης σε Ομοφυλόφιλους Άντρες]) Σ’ αυτές τις ασθένειες που αποτελούν πρόβλημα συγκαταλέγεται και η ορθοπρωκτική μονιλίαση, η πρωκτική και η στοματική γονόρροια, η καλοήθης λεμφοκοκκιωμάτωση, η μόλυνση εκ τριχομονάδων και η υπερπλασία του επιθηλίου του δέρματος.

Το λεξικό New Collegiate Dictionary του Γουέμπστερ ορίζει το σαδομαζοχισμό ως «πρόκληση ηδονής από το σωματικό ή το διανοητικό πόνο που επιβάλλει κάποιος είτε σε άλλους είτε στον εαυτό του».

*** g89 8/7 σ. 26-27 Ομοφυλοφιλία—Γιατί Όχι; ***

Recommended For You