Η Άποψη της Αγίας Γραφής Επιδοκιμάζει ο Θεός τους Ομοφυλοφιλικούς Γάμους;

imagesΣΤΗ διάρκεια της εκκλησιαστικής τελετής, οι δύο άντρες στέκονται χέρι χέρι μπροστά σε έναν πασίγνωστο Επισκοπελιανό επίσκοπο. Συνάπτουν «συμφωνία . . . ενώπιον του Θεού και της εκκλησίας». Ντυμένος με τα περίτεχνα, λευκόχρυσα άμφιά του, ο επίσκοπος ευλογεί δημόσια την ένωσή τους. Κατόπιν το ζευγάρι αγκαλιάζεται και φιλιέται, ενώ το ακροατήριο σηκώνεται όρθιο και τους χειροκροτεί. Σύμφωνα με την άποψη αυτού του επισκόπου, τέτοιες ομοφυλοφιλικές σχέσεις «είναι άγιες και άξιες ευλογίας, . . . άξιες να αποκληθούν ιερές, όπως και είναι».

Ωστόσο, άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες αντιτάσσονται έντονα στις ομοφυλοφιλικές ενώσεις. «Είμαστε πολύ ενοχλημένοι από αυτή την απόφαση [του επισκόπου]», δήλωσε η Σίνθια Μπραστ, εκπρόσωπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας της Αμερικής, μιας ομάδας συντηρητικών Επισκοπελιανών. «Το να παρέχεται ευλογία σε γάμους ομοφυλοφίλων συγκρούεται με τη σαφή διδασκαλία της Αγίας Γραφής σχετικά με το γάμο και τις σεξουαλικές σχέσεις», είπε, προσθέτοντας ότι «η σεξουαλικότητα . . . πρέπει να περιορίζεται ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα που είναι ενωμένοι με τα ιερά δεσμά του γάμου».

Οι θυελλώδεις διαφωνίες σε σχέση με αυτό το ζήτημα δεν περιορίζονται στο χώρο της θρησκείας. Σε όλο τον κόσμο μαίνονται έντονες πολιτικές συζητήσεις, εφόσον οι κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις σε τομείς όπως οι συντάξεις, η κοινή ιατρική περίθαλψη και οι φόροι είναι μεγάλες.

Τα ζητήματα που περιλαμβάνουν τα ατομικά δικαιώματα και τη νομική αναγνώριση συχνά είναι εξαιρετικά πολυσύνθετα και διχάζουν την κοινή γνώμη. Οι αληθινοί Χριστιανοί προσέχουν ώστε να διακρατούν ουδετερότητα αποφεύγοντας πολιτικές αντιπαραθέσεις. (Ιωάννης 17:16) Ωστόσο, μερικοί οι οποίοι σέβονται τη Γραφή βρίσκονται σε σύγχυση όσον αφορά τους ομοφυλοφιλικούς γάμους και την ομοφυλοφιλία. Πώς βλέπετε εσείς τους ομοφυλοφιλικούς γάμους; Ποιος είναι ο κανόνας του Θεού για το γάμο; Ποια επίδραση έχει η στάση σας στη σχέση σας με τον Θεό;

Ο Δημιουργός μας Θέτει τον Κανόνα

Ο Δημιουργός μας έθεσε κανόνες σχετικά με το γάμο πολύ προτού θεσπίσουν οι άνθρωποι διατάξεις για αυτόν το θεσμό. Το πρώτο βιβλίο της Γραφής μάς λέει: «Ο άνθρωπος θα αφήσει τον πατέρα του και τη μητέρα του και θα προσκολληθεί στη σύζυγό του και θα γίνουν μία σάρκα». (Γένεση 2:24) Η εβραϊκή λέξη που αποδίδεται εδώ “σύζυγος”, σύμφωνα με το Ερμηνευτικό Λεξικό των Βιβλικών Λέξεων, του Βάιν (Vine’s Expository Dictionary of Biblical Words), «μεταφέρει την έννοια ενός ανθρώπινου όντος θηλυκού γένους». Ο Ιησούς επιβεβαίωσε ότι τα άτομα που έχουν συζευχθεί με τα δεσμά του γάμου πρέπει να είναι «αρσενικό και θηλυκό».—Ματθαίος 19:4.

Έτσι λοιπόν, ο Θεός είχε σκοπό να αποτελεί ο γάμος μόνιμο και στενό δεσμό ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα. Οι άντρες και οι γυναίκες είναι πλασμένοι έτσι ώστε να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον προκειμένου να είναι σε θέση να ικανοποιούν ο καθένας τις συναισθηματικές, πνευματικές και σεξουαλικές ανάγκες και επιθυμίες του άλλου.

Η πασίγνωστη αφήγηση της Γραφής για τα Σόδομα και τα Γόμορρα αποκαλύπτει πώς νιώθει ο Θεός για την ομοφυλοφιλία. Ο Θεός δήλωσε: «Η κραυγή του παραπόνου για τα Σόδομα και τα Γόμορρα, ναι, είναι δυνατή και η αμαρτία τους, ναι, είναι πολύ βαριά». (Γένεση 18:20) Ο βαθμός της αμαρτωλής εξαχρείωσης στον οποίο είχαν φτάσει έγινε ολοφάνερος όταν δύο επισκέπτες πήγαν στον δίκαιο Λωτ. «Οι άντρες των Σοδόμων . . . περικύκλωσαν το σπίτι, από αγόρι μέχρι γέρο, όλοι οι άνθρωποι σε έναν όχλο. Και φώναζαν στον Λωτ και του έλεγαν: “Πού είναι οι άντρες που ήρθαν σε εσένα απόψε; Φέρε τους έξω σε εμάς για να έχουμε σχέσεις μαζί τους”». (Γένεση 19:4, 5) Η Γραφή λέει: «Οι άντρες των Σοδόμων ήταν κακοί και αμάρταναν χονδροειδώς εναντίον του Ιεχωβά».—Γένεση 13:13.

Οι άντρες «άναψαν άγρια από το σαρκικό τους πόθο ο ένας για τον άλλον, άντρες με άντρες». (Ρωμαίους 1:27) «Κυνήγησαν τη σάρκα για αφύσικη χρήση». (Ιούδα 7) Σε χώρες όπου οι εκστρατείες για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων είναι διαδεδομένες, μερικοί ίσως αντιτίθενται στη χρήση της λέξης «αφύσικη» για την περιγραφή της ομοφυλοφιλικής συμπεριφοράς. Ωστόσο, δεν είναι ο Θεός εκείνος που καθορίζει τελικά τι είναι φυσικό και τι όχι; Εκείνος πρόσταξε τον αρχαίο λαό του: «Δεν πρέπει να πλαγιάσεις με αρσενικό όπως πλαγιάζεις με γυναίκα. Είναι κάτι απεχθές».—Λευιτικό 18:22.

Είστε Υπόλογοι στον Θεό

Η Γραφή είναι σαφής: Ο Θεός δεν επιδοκιμάζει ούτε ανέχεται τις ομοφυλοφιλικές συνήθειες. Επίσης, αποδοκιμάζει όσους “συναινούν με εκείνους που πράττουν” αυτά τα πράγματα. (Ρωμαίους 1:32) Επιπλέον, ο «γάμος» δεν μπορεί να κάνει πιο αξιοσέβαστη την ομοφυλοφιλία. Η οδηγία του Θεού να “είναι ο γάμος άξιος τιμής μεταξύ όλων” αποκλείει τις ομοφυλοφιλικές ενώσεις, τις οποίες εκείνος θεωρεί απεχθείς.—Εβραίους 13:4.

Ωστόσο, με τη βοήθεια του Θεού, οποιοδήποτε άτομο μπορεί να μάθει να “απέχει από πορνεία”, πράγμα που περιλαμβάνει και τις ομοφυλοφιλικές πράξεις, και να «κρατάει το σκεύος του σε αγιασμό και τιμή». (1 Θεσσαλονικείς 4:3, 4) Ομολογουμένως, αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Ο Νέιθαν, ο οποίος ακολουθούσε παλιότερα ομοφυλοφιλικό τρόπο ζωής, είπε: «Πίστευα ότι ποτέ δεν θα κατάφερνα να σταματήσω». Εντούτοις άλλαξε με τη βοήθεια “του πνεύματος του Θεού μας”. (1 Κορινθίους 6:11) Όπως διαπίστωσε ο Νέιθαν, κανένα πρόβλημα δεν είναι πολύ μεγάλο για τον Ιεχωβά, ο οποίος μπορεί να προμηθεύσει τη δύναμη και τη βοήθεια που χρειαζόμαστε για να ανταποκριθούμε στους κανόνες Του και να λάβουμε τις ευλογίες Του.—Ψαλμός 46:1.

*** g05 8/4 σ. 26-27 Επιδοκιμάζει ο Θεός τους Ομοφυλοφιλικούς Γάμους; ***

Recommended For You