Ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα φορτίζονται από το δρόμο!

Ένα μεγάλο βήμα εξέλιξης έγινε για τους ηλεκτρικούς δρόμους ασύρματης φόρτισης, καθώς η υπηρεσία μεταφορών του Τελ Αβίβ, Dan Bus Company, ανακοίνωσε σχέδια για να επενδύσει 2,2 εκατομμύρια δολάρια στην ElectRoad. Η τεχνολογία της ElectRoad προβλέπει την τοποθέτηση ηλεκτρικών πηνίων κάτω από τους δρόμους για την ασύρματη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων καθώς κινούνται.

Οι μελλοντικοί οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τη διακοπή ρεύματος στους σταθμούς φόρτισης με τις τεχνολογίες που επιστρατεύει η ElectRoad. Πριν από αρκετούς μήνες, η εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων Biomedix Incubator Limited ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποκτήσει την ElectRoad και υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τη Dan Bus Company. Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η συγχώνευση, η Dan Bus Company θα επενδύσει μέχρι και 2,2 εκατομμύρια δολάρια στην ElectRoad.

Η τεχνολογία της ElectRoad βασίζεται στη χρήση πηνίων για την φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσω μαγνητικής επαγωγής. Οι υπεύθυνοι τονίζουν ότι τα οχήματα θα έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων, υψηλή απόδοση και χαμηλό κόστος. Υποστηρίζουν επίσης ότι η εφαρμογή αυτού του συστήματος θα μπορούσε να επιτρέψει την ανταλλαγή ενέργειας μεταξύ των οχημάτων και δικτύου.

Η υλοποίηση της ιδέας σχεδιάζεται να γίνει σταδιακά, εστιάζοντας για αρχή στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως στις λωρίδες λεωφορείων. Οι Globes δήλωσαν σε άρθρο τους: «Η επένδυση από την εταιρία Dan και η συμφωνία μεταξύ των εταιρειών δείχνει ότι οι εταιρείες δημόσιων συγκοινωνιών ενδιαφέρονται πράγματι για την τεχνολογία».

Η Dan Bus Company έχει ήδη «βγάλει» μερικά ηλεκτρικά λεωφορεία που μπορούν να φορτιστούν μέσω καλωδίου στους σταθμούς αναχώρησης μέσα σε δύο με τρία λεπτά για μια απόσταση 30 χιλιομέτρων-που είναι αρκετή για τη μεγαλύτερη αστική γραμμή. Ωστόσο, φαίνεται ότι η ασύρματη ηλεκτρική οδική τεχνολογία θα μπορούσε να καταστήσει περιττή τη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μέσων.

http://perierga.gr

Recommended For You