Ευρώπη – ΗΠΑ σε 1 ώρα; Τι ετοιμάζει βρετανική αεροπορική εταιρεία

imagesΞεχάστε τα 10ωρα ταξίδια και την ατελείωτη ταλαιπωρία, αφού Βρετανική εταιρεία υπόσχεται υπερηχητικές υπερατλαντικές πτήσεις μέσα σε 1 ώρα.

Η Reaction Engines, με έδρα την Οξφόρδη, δοκιμάζει το υπερηχητικό αεροσκάφος Skylon, που, όπως ισχυρίζεται, θα μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα 5πλάσια του ήχου (Mach 5) (δηλαδή ταχύτερα από 5.310 χιλιόμετρα την ώρα περίπου).

Με αυτή τη ταχύτητα, ένα ταξίδι από το Λονδίνο στην Νέα Υόρκη θα διαρκεί μόλις 58 λεπτά, ενώ ένα αντίστοιχο από την Ευρώπη μέχρι την Αυστραλία μέσα σε μόλις τέσσερις ώρες.

Με μήκος 84 μέτρα και χωρητικότητα 300 ατόμων, το Skylon θα απογειώνεται και θα προσγειώνεται όπως όλα τα σημερινά αεροσκάφη, αλλά η διαφορά με τα επιβατικά αεροσκάφη τύπου Airbus είναι πως δεν θα διαθέτει παράθυρα, αν και έτσι όπως θα τρέχει, πιθανότατα δε θα μπορούσατε να δείτε τίποτα έξω έτσι κι αλλιώς.

Το Skylon, θεωρείται ο διάδοχος του γαλλικού Κόνκορντ και θα χρειάζεται μόλις 15 λεπτά για να βγει έξω από τη γήινη ατμόσφαιρα χάρη στον αεριωθούμενο κινητήρα Sabre (Synergetic Air-Breathing Rocket Engine), μια πατέντα επίσημα εγκεκριμένη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), που θα δίνει τη δυνατότητα στο αεροσκάφος να καίει τα καύσιμά του χρησιμοποιώντας το οξυγόνο της ατμόσφαιρας.

Η Reaction Engines έχει εξασφαλίσει από τη βρετανική κυβέρνηση μια γενναία επιχορήγηση της τάξεως των 80.000.000 ευρώ, ώστε από το 2019 να ξεκινήσει τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις.

Recommended For You