Ετοιμάσου για την μπαταρία που μπορεί να φορτίσει ένα smartphone σε… δευτερόλεπτα!

Μπορεί τα smartphones να έχουν αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια, στις μπαταρίες όμως φαίνεται ότι οι ρυθμοί εξέλιξης δεν έχουν υπάρξει έως τώρα το ίδιο καταιγιστικοί…
Και αν λάβουμε υπόψη πόσο ενεργοβόρα είναι τα σύγχρονα smartphones, σίγουρα η ανάγκη δημιουργίας μπαταριών που να μπορούν να τα υποστηρίξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο είναι μεγαλύτερη. Έτσι, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Illinois μελετούν την κατασκευή μίας νέας μπαταρίας ιόντων λιθίου που θα έχει 2.000 φορές μεγαλύτερη ισχύ απ’ όση προσφέρουν οι υπάρχουσες τεχνολογίες.
Ο επικεφαλής ερευνητής, William P. King, αναφέρει σχετικά. “Αυτός είναι ένας εντελώς νέος τρόπος σκέψης σχετικά με τις μπαταρίες. Μία μπαταρία μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερη ισχύ απ’ ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Τις τελευταίες δεκαετίες, τα ηλεκτρονικά έχουν μικρύνει σημαντικά. Και οι μπαταρίες έχουν μείνει πίσω. Αυτή είναι μία μικροτεχνολογία που μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Τώρα η πηγή ενέργειας είναι τόσο υψηλής απόδοσης όσο και τα υπόλοιπα”.
Η νέα τεχνολογία προσφέρει απαράμιλλη ισχύ, ενώ είναι ιδιαίτερα αποδοτική. Και το καλύτερο απ’ όλα; Αν νομίζετε ότι μία τέτοια μπαταρία θα απαιτούσε αρκετό χρόνο για την επαναφόρτιση της συσκευής σας, κάτι τέτοιο καταρρίπτεται στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς οι νέες μπαταρίες πραγματοποιούν τη φόρτιση 1.000 φορές πιο γρήγορα από τις ανταγωνιστικές τεχνολογίες, χάρη στο γεγονός ότι είναι 30 φορές μικρότερες.
“Φανταστείτε το να μπορείτε να τροφοδοτείτε με ενέργεια ένα τηλέφωνο λεπτό σαν πιστωτική κάρτα σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο” αναφέρει το δελτίο τύπου του πανεπιστημίου και σίγουρα μας κάνει να ονειρευόμαστε περισσότερες τεχνολογικές καινοτομίες.
http://www.digitallife.gr

Recommended For You