Επικίνδυνη η Ηλικία των 49 Ετών;

images“Προσέξτε 49άρηδες”, προειδοποιεί η εφημερίδα Ασάχι Σιμπούν. Οι άντρες αυτής της ηλικίας που συλλαμβάνονται στην Ιαπωνία για φόνους και απόπειρες φόνων είναι περισσότεροι από τους άντρες οποιασδήποτε άλλης ηλικίας. Οι 49άρηδες κατατάσσονται ανάμεσα σε εκείνους που προξενούν τις περισσότερες σωματικές βλάβες. Ακολουθούν οι 47άρηδες, οι 48άρηδες και κατόπιν οι 45άρηδες.

Γιατί τόσο πολλοί άντρες αυτής της ηλικίας; Οι άντρες που πλησιάζουν τα 50 βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή στη ζωή, λέει ένας ψυχίατρος από το Τόκιο. «Τα παιδιά τους γίνονται ανεξάρτητα, εκείνοι πρέπει να φροντίζουν τους ηλικιωμένους γονείς τους και υπάρχουν δυσκολίες στις σχέσεις τους με τις συντρόφους τους», λέει ο ίδιος. «Βρίσκονται σε ένα στάδιο κατά το οποίο εξασθενεί η δυνατότητά τους να ελέγχουν τις παρορμήσεις τους και μερικοί ενεργούν παρορμητικά ακόμη και όταν προβλέπουν τον κίνδυνο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα στεγαστικά δάνεια, τα δίδακτρα, οι πιέσεις στην εργασία, οι απολύσεις και η ασταθής εργασία είναι μερικοί άλλοι παράγοντες που προξενούν άγχος στη ζωή των αντρών οι οποίοι πλησιάζουν τα 50.

Recommended For You