Εντυπωσιακός ουρανοξύστης “αποκαλύπτεται” στην Σεούλ!

Ένας ολοκαίνουριος ουρανοξύστης άνοιξε τις πόρτες του στη Σεούλ της Κορέας. Το πέμπτο ψηλότερο κτήριο στον κόσμο, το Lotte World Tower έχει ύψος 554,5 μ. και σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Kohn Pederson Fox Associates, ενώ διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά-ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένων του ψηλότερου παρατηρητηρίου με γυάλινο δάπεδο στον κόσμο, του ταχύτερου ανελκυστήρα αλλά και της ψηλότερης πισίνας σε κτήριο.

perierga.gr - Εντυπωσιακός ουρανοξύστης “αποκαλύπτεται” στην Σεούλ!

Στις όχθες του ποταμού Χαν στη νότια της Σεούλ, το Lotte World Tower είναι μια δομή δισεκατομμυρίων δολαρίων, μικτής χρήσης, που στεγάζει καταστήματα, γραφεία, πολυτελείς κατοικίες και ένα ξενοδοχείο επτά αστέρων. Το κομψό και κωνικό σχήμα του κτηρίου, με τους 123 ορόφους, εμπνέεται από τις καμπύλες της κορεάτικης τέχνης και έρχεται σε αντίθεση με το απόκρημνο και ορεινό τοπίο της Σεούλ.

perierga.gr - Εντυπωσιακός ουρανοξύστης “αποκαλύπτεται” στην Σεούλ!

Στο εσωτερικό του συνδυάζονται αρμονικά η μοντέρνα αισθητική με στοιχεία εμπνευσμένα από την κορεατική κεραμική, τις πορσελάνες και την καλλιγραφία. Το γυάλινο παρατηρητήριο με το γυάλινο δάπεδο βρίσκεται στον 118ο όροφο επιτρέπει στους επισκέπτες να δουν τη Σεούλ από μια πανοραμική θέα.

http://perierga.gr

Recommended For You