Εμμένει στο κλείσιμο της ΕΡΤ ο Αντώνης Σαμαράς

Αμετακίνητος στην απόφαση του για κατάργηση του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα και στις απολύσεις 2656 εργαζομένων δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του από το βήμα του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ.
Απηύθυνε πρόταση προς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για σύσταση επιτροπής που θα κάνει λίγες προσλήψεις, με σκοπό την άμεση μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος από το νέο φορέα και ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου την άλλη εβδομάδα. Ζήτησε μάλιστα στάση ευθύνης από τους κυβερνητικούς εταίρους.
Χαρακτηρίζοντας την ΕΡΤ «αμαρτωλή»και «συντεχνία βολεμένων» τόνισε την αποφασιστικότητα του να προχωρήσει διότι «χωρίς τέτοιες μεγάλες μεταρρυθμίσεις η χώρα θα βουλιάξει».
Παράλληλα είπε πως η κυβέρνηση δεν εξαπολύει ύβρεις εναντίον των εργαζομένων, ούτε κινείται εκδικητικά εναντίον τους.
Επίσης απευθυνόμενος προς τους κυβερνητικούς εταίρους πρότεινε :
«Ο ειδικός εκκαθαριστής να ορίσει άμεσα προσωρινή επιτροπή ευρείας διακομματικής αποδοχής με σκοπό την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης. Έχει ήδη κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση νέου φορέα δημόσιας τηλεόρασης. Το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να ψηφιστεί αμέσως την επόμενη εβδομάδα. Αναμένω αντίστοιχη στάση ευθύνης από τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ μας, να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας και να αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό μας».

Recommended For You