ΕΔΑΔ- Δικαίωση 19 Αρμενίων μαρτύρων του Ιεχωβά

Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαίωσε 19 Αρμένιους μάρτυρες του Ιεχωβά, οι οποίοι αρνήθηκαν να υπηρετήσουν την εναλλακτική τους θητεία, σε κοινωφελείς υπηρεσίες που ελέγχονταν από τον Αρμενικό στρατό.

Εκδικάζοντας την προσφυγή του Khachatryan και 18 ακόμη Αρμενίων μαρτύρων του Ιεχωβά, που φυλακίσθηκαν από τις Αρμενικές αρχές, διότι αρνήθηκαν να υπηρετήσουν την εναλλακτική στρατιωτική τους θητεία, σε νοσοκομεία, ιατρεία και γηροκομεία που ελέγχονταν από τον στρατό, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δικαίωσε τους προσφεύγοντες και καταδίκασε την Αρμενία για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία και την ασφάλεια καθώς και του δικαιώματος καταβολής αποζημίωσης για παράνομη κράτηση.
Με την απόφαση του το Δικαστήριο υποχρεώνει την Αρμενία να καταβάλλει από 6.000 ευρώ στον καθένα από τους αντιρρησίες συνείδησης και να πληρώσει και 10.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα και δαπάνες.
Οι 19 Αρμένιοι μάρτυρες του Ιεχωβά συμφώνησαν να υπηρετήσουν εναλλακτική στρατιωτική θητεία σε διάφορα ιδρύματα αλλά, εγκατέλειψαν τις θέσεις τους όταν αντιλήφθηκαν ότι τα εν λόγω ιδρύματα ελέγχονταν από τις στρατιωτικές αρχές της Αρμενίας.
Συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν για πολλούς μήνες, ύστερα από ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον τους και παρά τις προσφυγές τους στην Αρμενική Δικαιοσύνη, δεν βρήκαν δικαίωση και δεν τους καταβλήθηκε αποζημίωση, για την κράτηση τους που κρίθηκε παράνομη από το Δικαστήριο. 
http://www.sigmalive.com
… η συνέχεια μετά τις διαφημίσεις …

Recommended For You