Δροσερή πορτοκαλόπιτα με λίγα υλικά σε 30 λεπτά!

Καλοκαιρινό γλυκό που θα λατρέψετε! Ποιό γρήγορο γλυκό και εύκολο, δεν υπάρχει!
ΥΛΙΚΑ
Φύλλο κρούστας : 1 πακέτο 450-500gr
Ηλιέλαιο: 1 ποτήρι
Ζάχαρη : 1 ποτήρι
Πορτοκάλι : Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Baking powder : 1 φακελ. Baking powder 20γρ
Βανίλια : 1
Αυγά : 4
Γιαούρτι : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2 ή 0%
Για το σιρόπι :
Ζάχαρη : 2 ποτήρια
Νερό : 3 ποτήρια
Πορτοκάλι : Φλούδα από πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε το φύλλο από τη συσκευασία και το αφήνουμε έξω να στεγνώσει για τουλάχιστον μία με δύο ώρες, ώστε να κομματιάζεται εύκολα.
Κατόπιν προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-175 βαθμούς.
Κομματιάζουμε το φύλλο που έχει ξεραθεί σε μικρά, ακανόνιστα κομμάτια με τα χέρια μέσα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε για το ψήσιμο (το έχουμε βουτυρώσει από πριν).
Ανακατεύουμε στο μίξερ το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τη βανίλια, τα αυγά και το γιαούρτι. Προσθέτουμε το baking powder και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Έπειτα το ρίχνουμε στο ταψί όπου βρίσκονται τα κομμάτια κρούστας και ανακατεύουμε πάλι, πολύ καλά, μέχρι να μουσκέψουν.
Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα για 30 λεπτά περίπου, πάνω-κάτω στη θέση 2 του φούρνου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να φουσκώσει ελαφρά. Για να βεβαιωθούμε ότι η πορτοκαλόπιτα είναι καλά ψημένη, βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο. Όταν βγει στεγνό, το γλυκό είναι έτοιμο.
Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει. Βράζουμε το σιρόπι για 15 λεπτά. Όπως είναι καυτό περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα, την κόβουμε σε κομμάτια και την αφήνουμε να τραβήξει καλά όλο το σιρόπι.
Σερβίρουμε την πορτοκαλόπιτα με γλυκό κουταλιού, πορτοκάλι ή παγωτό καϊμάκι.
http://www.briefingnews.gr

Recommended For You