Δικαστής στη Νότια Κορέα Αθωώνει Αντιρρησίες Συνείδησης

imagesΣτις 12 Μαΐου 2015, το Περιφερειακό Δικαστήριο της πόλης Γκουανγκτζού αθώωσε τρεις Μάρτυρες του Ιεχωβά που κατηγορούνταν για ανυποταξία.

Στην απόφαση, ο ανώτερος δικαστής Τσανγκ-σοκ Τσόι δήλωσε: «Είναι απαραίτητο να υπάρχει αρμονία στον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύεται η έννοια της ελευθερίας συνείδησης, όπως αυτή ορίζεται από το Σύνταγμα, καθώς και η έννοια του καθήκοντος όσον αφορά την εθνική άμυνα».

Επίσης πρόσθεσε: «Όταν τα θεμελιώδη δικαιώματα συγκρούονται με άλλα συνταγματικά συμφέροντα όπως το καθήκον ενός πολίτη, είναι κατάλληλο να ερμηνεύεται ο νόμος με τρόπο που να ικανοποιούνται όσο το δυνατόν καλύτερα τα συμφέροντα και των δύο πλευρών». Οι Μάρτυρες αναμένουν ότι ο εισαγγελέας θα εφεσιβάλει την απόφαση εντός εφτά ημερών.

πηγή

Recommended For You

About the Author: admin

Ο Άγγελος Φίσκιλης ασχολείται με την Κοινωνική Οικονομία σαν σύμβουλος ανάπτυξης κοινωνικής επιχειρηματικότητας από το 2012, είναι μέλος 3 κοινωνικών επιχειρήσεων και διαχειρίζεται την ενημερωτική πύλη KoinSEp.Org που είναι το σημείο αναφοράς για όποιον αναζητά ενημέρωση για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις στο Διαδίκτυο, επίσης του ανήκει και διαχειρίζεται την ιστοσελίδα EllinikaProionta.Gr που παρουσιάζει Έλληνες παραγωγούς. Είναι διαπιστευμένος Αστυνομικός συντάκτης και δημοσιογραφεί εδώ και 10 χρόνια.