Δικαιουνται αδεια στην Κοινωφελη Εργασια

images«Ο εργαζόμενος δικαιούται (σ.σ. ηδη) κατά τον πρώτο χρόνο εργασίας του σε συγκεκριμένο εργοδότη να λάβει από την έναρξη της απασχόλησής του ποσοστό της ετήσιας κανονικής άδειας με αποδοχές, που προβλέπεται κατά τις κείμενες διατάξεις ότι δικαιούται μετά απο συνεχή απασχόληση τουλάχιστον δώδεκα (12) μηνών συμφωνα με το άρθρο 2 του α.ν. 539/1945, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 του Ν. 1346/1983 και όπως εκάστοτε ισχύει, κατ` αναλογία με το χρόνο εργασίας, που έχει συμπληρώσει στον ίδιο εργοδότη.» αναφερει σε επιστολη της προς τον προεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατουλη η Γενικη Γραμματεας Διαχειρισης Κοινοτικων και αλλων πορων κ. Δημητρα Χαλικια.

Σε επιρρωση των ανωτερω, και ακομη πιο αναλυτικα, στο ιδιο θεμα αναφερεται στην επιστολη, ο μεταγενεστερος νομος 3302/2004 (ΦΕΚ Α΄ 267/28-12-2004) περι «ρυθμισης ετησιας αδειας εργαζομενων και αλλες διαταξεις», στο αρθρο 1, παραγραφος 1.α.:

  «1.α. Καθε μισθωτος απο την εναρξη της εργασιας του σε υποχρεη επιχειρηση και μεχρι τη συμπληρωση δωδεκα (12) μηνων συνεχους απασχολησης, δικαιουται να λαβει ποσοστο της ετησιας κανονικης αδειας με αποδοχες κατ αναλογια με το χρονο εργασιας που εχει συμπληρωσει στην ιδια υποχρεη επιχειρηση. Το ποσοστο αυτο υπολογιζεται με βαση ετησια αδεια εικοσιτεσσαρων εργασιμων ημερων η αν στην επιχειρηση εφαρμοζεται συστημα πενθημερης εβδομαδιαιας εργασιας, εικοσι (20) εργασιμων ημερων, χωρις να υπολογιζεται σε αυτες η ημερα της εβδομαδας κατα την οποια δεν απασχολουνται οι μισθωτοι λογω του εφαρμοζομενου συστηματος εργασιας.»

 Μετα απο τα παραπανω, δεν αφηνεται κανενα περιθωριο αμφισβητησης του οτι και οι εργαζομενοι στα Προγραμματα Κοινωφελους Εργασιας, δικαιουνται ποσοστο απο την αδεια τους, ηδη με τη συμπληρωση του πρωτου (1ου) μηνα εργασιας τους στον ιδιο εργοδοτη, ουτε στον τροπο υπολογισμου της.

 Τελος, πρεπει να υπενθυμισουμε, οτι τo προγραμμα κοινωφελους εργασιας εχει συγκεκριμενο προϋπολογισμο και χρονικο οριο υλοποιησης. Το γεγονος αυτο ομως δεν σημαινει οτι για τους εργαζομενους στην κοινωφελη αναστελλονται τυχον οι θεμελιωδεις εννοιες της ελληνικης και ενωσιακης εργατικης νομοθεσιας και οι διαταξεις για την προστασια του εργαζομενου.

Πληροφοριες   : Σ. Πετρακου,   Κ. Εξερτζογλου

Τηλεφωνο        : 210 5271159,  2105203524

e-mail               :  spetrakou@mou.gr,      kexertzoglou@mou.gr

News

Recommended For You