Διαφήμιση Media Markt: Όταν η προσβολή δεν έχει όρια

Παρότι λένε πως κακή διαφήμιση δεν υπάρχει, υπάρχει σίγουρα η αντιαισθητική,  προσβλητική και πολλές φορές εμετική διαφήμιση.
Και αναφερόμαστε στην απαράδεκτη διαφήμιση της εταιρίας Media Markt. Η εταιρία γερμανικών συμφερόντων, που πριν από ένα χρόνο προέβαλε τον «Τζάμπα» τύπο που ρουφούσε από το ποτό του διπλανού του και τριβόταν πάνω σε ξένους στην παραλία για να πάρει το αντηλιακό τους , τώρα «έριξε» την καμπάνια της ακόμη πιο χαμηλά. Όσο πιο χαμηλά μπορούσε. Παρουσιάζει την μάνα του «Τζάμπα», την Ελληνίδα μάνα, που κάνει του κόσμου της γυφτιές για να εξασφαλίσει δωρεάν πράγματα.
Έτσι βλέπουν οι “φίλοι” μας Γερμανοί το πρότυπο της Ελληνίδας μάνας.
Πέρα από τις άκρως αντιαισθητικές σκηνές που μόνο αηδία μπορούν να προκαλέσουν και ούτε ελάχιστα χιουμοριστικές δεν μπορούν να θεωρηθούν (με μασέλες που αφήνονται πάνω σε εφημερίδες για να πάρει τζάμπα εφημερίδα, ή άδεια γεμιστά που περιμένουν να γεμίσουν από ρίξιμο ρυζιού σε γάμο), η όλη σύλληψη είναι και άκρως προσβλητική. Επιπλέον δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως η εταιρία προσβάλει και το θεσμό του γάμου.
Η εικόνα της «Ελληνίδας μάνας» είναι διαχρονικά συνδεδεμένη με τη γενναιοδωρία, την αυταπάρνηση και τον αλτρουισμό, χαρακτηριστικά που την έκαναν “ιερό σύμβολο” της ιστορίας μας. Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε την εθνικότητα του διαφημιστή που συνέλαβε την ιδέα και τι σκεφτόταν ότι θα πετύχει με το σαχλό του αυτό σενάριο. Σίγουρα η αρνητική διαφήμιση αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα του σύγχρονου μάρκετινγκ, όμως δεν μπορείς να παίζεις με τις συνθήκες διαβίωσης μιας χώρας σε μια τόσο δύσκολη καμπή της ιστορίας της. Πόσο μάλλον όταν θέλεις να βγάλεις και κέρδος από αυτήν.
Στο link μπορείτε να δείτε την επίσημη σελίδα της εταιρίας στο facebook που έχει κατακλυσθεί από μηνύματα χαρακτηρισμών της διαφήμισης όπως επίσης αιτήματα για την απόσυρση της διαφήμισης. Δεν είναι μάλιστα λίγοι αυτοί που ζητούν τη δημόσια συγγνώμη της εταιρίας. Όσο για τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία έχουν στολίσει την εταιρία χρήστες των social media μπορείτε να πάρετε μια γεύση και από μόνοι σας πατώντας το link.
Ακολουθεί η περιβόητη διαφήμιση με τη μάνα του Τζάμπα, και τα “γεμιστά”…
Τα σχόλια δικά σας…
http://www.enimerwsi.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You