Διαγραφονται απο το μητρωο εγγεγραμμενων ανεργων του ΟΑΕΔ οσοι αρνηθουν τη θεση στο προγραμμα κοινωφελους εργασιας

ΘΕΜΑ: Οδηγος Εφαρμογης των διαδικασιων υποδειξεων, αντικαταστασεων, προσληψεων και καταβολης της επιχορηγησης, σε συνεχεια των αναρτησεων των Οριστικων Πινακων Καταταξης Ανεργων, στο πλαισιο των Δημοσιων Προσκλησεων για το Προγραμμα Κοινωφελους Χαρακτηρα σε Επιβλεποντες Φορεις.
Μετα τις αναρτησεις των Οριστικων Πινακων Καταταξης Ανεργων, και σε συνεχεια του με αριθμ. 96308/15-11-2013 εγγραφου μας, στο πλαισιο των Δημοσιων Προσκλησεων του Προγραμματος Κοινωφελους Χαρακτηρα σε Επιβλεποντες Φορεις, σας επισημαινουμε οτι οι Υπηρεσιες του Οργανισμου, για την αποτελεσματικοτερη υλοποιηση και ομαλη εφαρμογη του ανωτερω προγραμματος, οπως αυτο περιγραφεται στην οικεια ΚΥΑ και τις Δημοσιες Προσκλησεις, θα τηρουν τις παρακατω οδηγιες εφαρμογης.
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ  ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΔΕΙΞΗΣ & ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
Ι.  Ταυτοχρονα  με  την  αναρτηση,  καθε  φορα,  των  Οριστικων  Πινακων
Καταταξης Ανεργων, οι   αρμοδιοι υπαλληλοι των ΚΠΑ2 -στα οποια ειναι εγγεγραμμενοι οι ωφελουμενοι- καλουν αμεσα και με καθε προσφορο μεσο (εγγραφη προσκληση, –π&ιΙ  η τηλεφωνικα) τους ωφελουμενους που εχουν επιλεγει και που διατηρουν κατα την ημερομηνια της υποδειξης την ιδιοτητα του  ανεργου.  Οι  ωφελουμενοι καλουνται  να  προσελθουν στις  αρμοδιες Υπηρεσιες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ και να παραλαβουν συστατικο σημειωμα προκειμενου    να    υποδειχθουν    στους    Επιβλεποντες    Φορεις,    εντος προθεσμιας τριων (3) ημερων απο την αναρτηση του Οριστικου Πινακα Καταταξης Ανεργων.
Στο   συστατικο   σημειωμα,   εκτος   απο   τα   στοιχεια   του   ωφελουμενου, αναφερεται   ρητα   οτι   η   προσληψη  γινεται   στο   πλαισιο  της   Πραξης
«ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ  ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ»,  καθως  και  το  ταμειο συγχρηματοδοτησης, αναλογα με τα αναφερομενα στην εκαστοτε Δημοσια Προσκληση. (Το υποδειγμα θα αναζητηθει απο το σχετικο πεδιο του ΟΠΣ).
Επισης, για την καλυτερη εξυπηρετηση των ωφελουμενων στο πλαισιο της καταβολης  των  πληρωμων  τους,  ο  αριθμος  καταθετικου  λογαριασμου ΙΒΑΝ με πρωτο δικαιουχο τον ωφελουμενο θα πρεπει να προσκομιζεται κατα τη διαδικασια της υποδειξης.
2. Οι επιλεγεντες  θα πρεπει να υποβαλουν αυτοπροσωπως μετα την υποδειξη τους, στον Επιβλεποντα Φορεα στον οποιο θα απασχοληθουν, ολα τα προβλεπομενα απο την οικεια προσκληση δικαιολογητικα για τα γενικα και τα ειδικα τυπικα προσοντα προσληψης, πρωτοτυπα η σε επικυρωμενα αντιγραφα, συμφωνα με τα οσα οριζονται στην καθε Δημοσια Προσκληση, αναλογα με τις ζητουμενες ειδικοτητες, αμεσως μετα την υποδειξη τους απο το αρμοδιο ΚΠΑ2.
Επισης, θα πρεπει να προσκομιζονται: α) νομιμοποιητικο εγγραφο της ταυτοτητας τους, β) αριθμος φορολογικου μητρωου (ΑΦΜ), γ) αριθμος μητρωου κοινωνικης ασφαλισης (ΑΜΚΑ), δ) αριθμος Μητρωου ΙΚΑ-ΑΤΑ, ε) αριθμος τραπεζικου λογαριασμου ΙΒΑΝ, οπου ο ωφελουμενος να εμφανιζεται ως πρωτος δικαιουχος. Τα ανωτερω ειναι απαραιτητα για την συμπληρωση, απο τον επιβλεποντα φορεα, του εντυπου Ε3 στο Πληροφοριακο Συστημα ΕΡΓΑΝΗ (ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ-ΙΚΑ/ΕΤΑΜ).
Οι   ωφελουμενοι   που   εχουν   ολοκληρωσει   την   εκπαιδευση   τους   στην αλλοδαπη, οπου απαιτειται, προσκομιζουν για την αποδειξη της βαθμιδας η/και ειδικοτητας εκπαιδευσης τους, βεβαιωσεις ισοτιμιας η αντιστοιχιας απο τους κατα περιπτωση αρμοδιους φορεις, συμφωνα με τα αναφερομενα στην εκαστοτε Δημοσια Προσκληση και στα σχετικα Παραρτηματα, αμεσα.
Δεν παραμενει, σε καμια περιπτωση, η διαδικασια υποδειξης η προσληψης σε εκκρεμοτητα περαν της προθεσμιας των δεκαπεντε (15) ημερων απο τη σχετικη γνωστοποιηση.
Κρισιμος χρονος συνδρομης των προσοντων που αξιολογουνται κατα την προσληψη των ωφελουμενων ειναι ο χρονος ληξης της προθεσμιας υποβολης των αιτησεων συμμετοχης στην εκαστοτε Δημοσια Προσκληση.
Κατα τη διαρκεια των αναφερομενων προθεσμιων, τα ΚΠΑ2 που πραγματοποιουν τις υποδειξεις, εχουν την ευθυνη τηςπαρακολουθησης της πορειας των υποδειξεων -προσληψεων απο τους Επιβλεποντες Φορεις.
Σε  περιπτωση  που  οι  υποδειχθεντες  ανεργοι  δεν  αποδεχονται  τη  θεση εργασιας για την οποια υπεβαλαν αιτηση, διαγραφονται οριστικα απο τον ισχυοντα Οριστικο Πινακα Καταταξης Ανεργων και το μητρωο εγγεγραμμενων ανεργων του ΟΑΕΔ.
Εαν ωφελουμενοι δεν ανταποκριθουν στις ανωτερω προσκλησεις εντος της προαναφερομενης προθεσμιας, τα αρμοδια ΚΠΑ2 προχωρουν, με σχετικη αναφορα στους χρονους μη εμφανισης η επιστροφης εγγραφης προσκλησης ως  αζητητης,  η  μη  αποδοχης  της  υποδειξης,  στη διαγραφη  τους  απο  τον Οριστικο Πινακα Καταταξης και στη διαγραφη του απο τη μητρωο εγγεγραμμενων ανεργων του Οργανισμου υποδειξη του επιλαχοντα.
Η Υπηρεσια (ΚΠΑ2) προβαινει στις αναφερομενες ενεργειες, αφου προηγουμενως διασταυρωσει, για καθε περιπτωση, τους λογους της μη αποδοχης της προσληψης η της μη ανταποκρισης στις προσκλησεις.
Επισημαινεται οτι στην περιπτωση που προκυψει οτι η αρνηση της τοποθετησης στηριζεται σε λογους που δεν οφειλονται στο προσωπο του ωφελουμενου αλλα στον Επιβλεποντα Φορεα, ο ωφελουμενος δεν διαγραφεται απο το μητρωο των εγγεγραμμενων ανεργων,  ενω  η  θεση παραμενει κενη.
3. Ο Επιβλεπων Φορεας υποχρεουται να προβει στην προσληψη των υποδειχθεντων απο τα ΚΠΑ2 επιλεγεντων ανεργων συμφωνα με το αρθρο 7.2
της  με  αριθμ.  3.24641/Οικ.  3.1574  (ΦΕΚ/Β’/27-08-2013)  οικειας  ΚΥΑ,  με ηλεκτρονικο τροπο, μεσω του πληροφοριακου συστηματος ΕΡΓΑΝΗ, εντος δεκαπεντε (15) ημερων απο την ημερομηνια γνωστοποιησης της υποδειξης. ΠΡΟΣΟΧΗ:  Σε   καθε   περιπτωση,  η   προθεσμια  για   την   ηλεκτρονικη αναγγελια προσληψης ειναι το αργοτερο την ιδια ημερα της προσληψης και   παντως   πριν   την   αναληψη   υπηρεσιας   απο   τον   ωφελουμενο. Επισημαινεται οτι στο σχετικο Εντυπο Ε3 της ηλεκτρονικης προσληψης δεν απαιτειται η υπογραφη του ωφελουμενου (βλ. Παραρτημα).
Ο Επιβλεπων Φορεας διατηρει το δικαιωμα να αναζητησει οποιοδηποτε αλλο δικαιολογητικο απαιτειται για την ολοκληρωση της διαδικασιας της προσληψης.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Καμια αναγγελια προσληψης με αλλο τροπο εκτος απο τον ανωτερω περιγραφομενο δεν γινεται δεκτη. Σε αντιθετη περιπτωση, η δαπανη δεν θα μπορει να ειναι επιλεξιμη και οι θεσεις θα παραμεινουν κενες. Στο συνημμενο Παραρτημα, το οποιο αποτελει αναποσπαστο τμημα του παροντος, περιγραφεται η ηλεκτρονικη υποβολη της αναγγελιας των προσληψεων.
Σε περιπτωση που ο Επιβλεπων Φορεας βρισκεται σε διαφορετικη περιοχη απο την Υπηρεσια τοποθετησης, οι υποδειξεις των ωφελουμενων μπορουν να γινονται στην Υπηρεσια τοποθετησης του Επιβλεποντα Φορεα. Οι Υπηρεσιες τοποθετησης, στις περιπτωσεις αυτες, αναλαμβανουν την υποχρεωση να συνδραμουν στη διαδικασια ολοκληρωσης της ηλεκτρονικης προσληψης των ωφελουμενων απο τον Επιβλεποντα Φορεα.
Οι προσληφθεντες αναγραφονται σε πινακα που αναρταται στον πινακα ανακοινωσεων του Επιβλεποντα Φορεα.
Ο Επιβλεπων Φορεας εχει την ευθυνη της τοποθετησης των ωφελουμενων σε τομεις δραστηριοτητας και περιοχες αρμοδιοτητας του, συμφωνα με την σχετικη παραγραφο των Δημοσιων Προσκλησεων και συμφωνα με τις περιγραφομενες προϋποθεσεις των σχετικων ειδικοτητων στο πλαισιο του ασφαλιστικου πακετου καλυψης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ & ΕΤΕΑ με κωδικο 101.
Ο Επιβλεπων Φορεας, για τις περιπτωσεις των υποδειχθεντων ανεργων οι οποιοι δεν αποδεχονται τη θεση εργασιας η δεν προσκομιζουν τα αιτουμενα δικαιολογητικα εντος 15 ημερων απο την ημερομηνια υποδειξης τους, ενημερωνει σχετικα το ΚΠΑ2 του Ο.Α.Ε.Δ. της εδρας του και δυναται με ηλεκτρονικο αιτημα του να ζητησει την αντικατασταση τους.
Στην περιπτωση που Επιβλεπων Φορεας δεν αποδεχθει υποδειχθεντα απο το ΚΠΑ2 ανεργο που πληροι τις προϋποθεσεις τοποθετησης, η συγκεκριμενη θεση παραμενει κενη και δεν υποδεικνυεται ωφελουμενος απο τους επιλαχοντες.
Για την εφαρμογη και εκτελεση του προγραμματος, οι Επιβλεποντες Φορεις υποχρεουνται να διασφαλιζουν την υγιεινη και ασφαλεια των ωφελουμενων στον τοπο παροχης εργασιας.
Με τη ληξη του προγραμματος, οι ωφελουμενοι απολυονται αυτοδικαιως, χωρις καμια αποζημιωση και χωρις να απαιτειται η εκδοση διαπιστωτικης πραξης, οπως οριζουν οι σχετικες διαταξεις της παρ. ΙΔ1 του ν. 4152/2013.
Αντιθετα, στις περιπτωσεις που προκυπτουν τυχον μεταβολες στην εργασιακη κατασταση του ωφελουμενου, οπως οικειοθελης αποχωρηση κατα τη διαρκεια υλοποιησης του προγραμματος η καταγγελια συμβασης ορισμενου χρονου κατα τη διαρκεια υλοποιησης του προγραμματος, τοτε α) στην οικειοθελη αποχωρηση, για το υπολειπομενο χρονικο διαστημα ο Επιβλεπων Φορεας μπορει να αιτηθει την υποδειξη απο τον ΟΑΕΔ του επιλαχοντα και β) η θεση θα  παραμεινει  κενη  μετα  την  καταγγελια  συμβασης  ορισμενου  χρονου, εφοσον δεν οφειλεται σε σπουδαιο λογο που αφορα στον εργαζομενο.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ
Μετα τη ληξη καθε μηνα απασχολησης, οι επιβλεποντες φορεις υποβαλλουν στο αρμοδιο ΚΠΑ2 τα παρακατω δικαιολογητικα, υποδειγματα των οποιων ειναι αναρτημενα στο ΟΠΣ του Οργανισμου:
α) βεβαιωση υπογεγραμμενη απο τον νομιμο εκπροσωπο του φορεα, στην οποια δηλωνεται οτι το προγραμμα υλοποιειται συμφωνα με τους ορους της ΚΥΑ 3.24641/Οικ. 3.1574 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2091/Β/27-08-2013) και της εκαστοτε Δημοσιας Προσκλησης και η οποια θα αναφερεται στον καθε μηνα επιχορηγησης
β) μηνιαια συγκεντρωτικη κατασταση, υπογεγραμμενη απο τον νομιμο εκπροσωπο του επιβλεποντα φορεα, οπου θα αναφερονται τα ακολουθα στοιχεια των ωφελουμενων:
.  Ονοματεπωνυμα και πατρωνυμα
.  Α.Φ.Μ.
.  Α.Μ.Κ.Α.
.  Α.Μ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
.  Αριθμους καταθετικου λογαριασμου ΙΒΑΝ οποιασδηποτε εμπορικης τραπεζας δραστηριοποιειται στον ελληνικο χωρο συμπεριλαμβανομενου και του Ταμειου Παρακαταθηκων και Δανειων, με πρωτο δικαιουχο τον ωφελουμενο
.  Αριθμους ημερων ασφαλισης
.  Καθαρα ημερησια ποσα αμοιβης
.  Καθαρες μηνιαιες αμοιβες
.  Μηνιαιες ασφαλιστικες εισφορες ωφελουμενων-ασφαλισμενων
.  Μηνιαιες ασφαλιστικες εργοδοτικες εισφορες
.  Συνολικες    μηνιαιες    ασφαλιστικες    εισφορες    (ωφελουμενων    και εργοδοτων).
γ) μηνιαιες ηλεκτρονικες Αναλυτικες Περιοδικες Δηλωσεις (Α.Π.Δ.)
δ) λογαριασμο ΙΒΑΝ οποιασδηποτε εμπορικης τραπεζας δραστηριοποιειται στον ελληνικο χωρο συμπεριλαμβανομενου και του Ταμειου Παρακαταθηκων και Δανειων, του εμπλεκομενου επιβλεποντα φορεα.
Μετα τη διαδικασια της εγκρισης της πληρωμης απο τον Προϊσταμενο του αρμοδιου ΚΠΑ2, ο ΟΑΕΔ πιστωνει αμεσα τους λογαριασμους των ωφελουμενων με τα ποσα που αντιστοιχουν στις καθαρες αμοιβες τους βασει της μηνιαιας καταστασης, και τους λογαριασμους των επιβλεποντων φορεων με το ποσο που αντιστοιχει στις συνολικες ασφαλιστικες εισφορες (ωφελουμενων και εργοδοτων).
Οι Επιβλεποντες Φορεις θα υποβαλλουν την ως ανω βεβαιωση, την εντυπη κατασταση και την Αναλυτικη Περιοδικη Δηλωση (ΑΠΔ) των ωφελουμενων με  τη  μορφη  οπτικου  (ΟΞ)  η  μαγνητικου  (δισκετα)  μεσου  αποθηκευσης αρχειων, η οποια μπορει να προηγειται χρονικα της υποβολης της στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ  &  ΕΤΕΑ  (και  που  πραγματοποιειται  συμφωνα  με   την  ισχυουσα σχετικη νομοθεσια).
Για  τη  διαδικασια  εγκρισης  πληρωμων  θα  αναρτηθει  σχετικη  οδηγια  στο ΟΠΣ. Για την εγκριση των πληρωμων, η καταθεση των σχετικων δικαιολογητικων πραγματοποιειται στο ΚΠΑ2 αρμοδιοτητας της εδρας του Επιβλεποντα Φορεα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ποσο της επιχορηγησης για την καταβολη των καθαρων αποδοχων πιστωνεται απο τον ΟΑΕΔ στους ατομικους τραπεζικους λογαριασμους που εχουν δηλωσει οι ωφελουμενοι και στους οποιους οι ιδιοι
ειναι πρωτοι δικαιουχοι. Το συνολο των ασφαλιστικων εισφορων εργοδοτη και εργαζομενου πιστωνεται απο τον ΟΑΕΔ στους τραπεζικους λογαριασμους των Επιβλεποντων Φορεων.
Για τον ελεγχο και την παρακολουθηση του προγραμματος, σημειωνεται οτι θα τηρουνται παρουσιολογια για την απασχοληση των ωφελουμενων, υπογεγραμμενα απο τους ιδιους και τους υπευθυνους προΙσταμενους τους στον Επιβλεποντα Φορεα, στις περιπτωσεις που ο Επιβλεπων Φορεας δεν συστεγαζεται με την Υπηρεσια τοποθετησης, αντιγραφο του παρουσιολογιου θα τηρειται στην Υπηρεσια τοποθετησης.
Οι ελεγκτες, κατα τη διενεργεια των επιτοπιων ελεγχων, θα ελεγχουν υποχρεωτικα τα σχετικα παρουσιολογια.
Η διαδικασια που περιγραφεται, μαζι με το συνημμενο Παραρτημα, αποτελει γενικο οδηγο εφαρμογης για το συνολο των δημοσιων προσκλησεων στο πλαισιο του Προγραμματος Κοινωφελους Χαρακτηρα σε Επιβλεποντες Φορεις.
Οποιαδηποτε πληροφορια σχετικα με την υλοποιηση των προγραμματων απασχολησης κοινωφελους χαρακτηρα μπορει να αναζητειται απο τους ωφελουμενους και τους Επιβλεποντες Φορεις μεσω της επισημης ιστοσελιδας του Οργανισμου και των ΚΠΑ2.
Η Αναπληρωτρια ΠροΙσταμενη της Δ/νσης Απασχολησης
Β. Παπαμαρκου
Εσωτ. Διαν: 1. Γρ. Διοικητη
2. Γρ. κκ. Αντιπροεδρων
3. Γρ. Γεν. Διευθυντη κου Δ. Μπουγιακλη (με -ιπ&ιΙ)
4. Διευθυνση Απασχολησης
5. Υπηρεσια Διεθνων Σχεσεων
6. Διευθυνση Οικονομικων Υπηρεσιων
7. Δ/νση Διοικητικου
8. Διευθυνση Συντονισμου & Αναπτυξης Δικτυου Υπηρεσιων Απασχολησης
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΟΛΗΓΙΕΣ  ΠΡΟΣ  ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ  ΦΟΡΕΙΣ  ΓΙΑ  ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΤΥΠΩΝ ΟΑΕΛ ΣΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ «ΕΡΓΑΝΗ»
Οδηγιες καταχωρησης – Υποστηριξη: Σας γνωριζουμε οτι:
α) στο Πληροφοριακο Συστημα ΕΡΓΑΝΗ-κατα την λειτουργια Εισαγωγη εντυπου-εμπεριεχονται, σε σχετικο αρχειο με ονομασια «Οδηγιες», αναλυτικες οδηγιες συμπληρωσης των εντυπων ΟΑΕΔ
β)   για   θεματα   τεχνικης   υποστηριξης   κατα   την   καταχωρηση,   οι επιβλεποντες φορεις μπορουν να απευθυνονται στις ομαδες υποστηριξης του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ (HΞΙp ]ΞΙι) στα εξης τηλεφωνα επικοινωνιας:
ΟΑΕΔ: 210 9989 102 (τηλεφωνικο κεντρο 5 γραμμων) για τα εντυπα ΟΑΕΔ
ΣΕΠΕ: 210 5289 281 για τα εντυπα ΣΕΠΕ (Ε4-αναλογα την περιπτωση).
Α. Προθεσμιες ηλεκτρονικης υποβολης εντυπων ΟΑΕΛ :
. τα εντυπα Ε3-Αναγγελια προσληψης και Ε4-Πινακας Προσωπικου (συμπληρωματικος ως προς τις νεες προσληψεις), υποβαλλονται ηλεκτρονικα το αργοτερο την ιδια ημερα της προσληψης και παντως πριν την   αναληψη   υπηρεσιας   απο   τον   ωφελουμενο   στο   Πληροφοριακο Συστημα ΕΡΓΑΝΗ (ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ-ΙΚΑ/ΕΤΑΜ) του Υπουργειου Εργασιας, Κοινωνικης Ασφαλισης και Προνοιας (συμφωνα με το αριθμ.4, παρ. β της υπ’ αριθμ.5072/6/25-02-2013 ΥΑ του Υπουργου Εργασιας, Κοινωνικης Ασφαλισης και Προνοιας (ΦΕΚ 449/Β’/25.02.2013), οπως αυτη τροποποιηθηκε και συμπληρωθηκε με την υπ’ αριθμ. 28153/126/28-08-
2013 (ΦΕΚ 2163/Β’/30.08.2013) ΥΑ).
.    τα  εντυπα  Ε5-Οικειοθελης  αποχωρηση  μισθωτου  και  Ε7-Βεβαιωση- Δηλωση  εργοδοτη  για  συμβασεις  ορισμενου  χρονου  η  εργου υποβαλλονται ηλεκτρονικα (8) ημερες απο την κοινοποιηση στον ωφελουμενο.
Β. Προσβαση στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ»:
Η      ηλεκτρονικη      υποβολη      πραγματοποιειται      στην      διευθυνση:
httpΙ://ΞΙΞrvιcΞΙ.yΞι&.gr/
Σχετικοι  συνδεσμοι διατιθενται  στην ιστοσελιδα  του Υπουργειου Εργασιας,  Κοινωνικης Ασφαλισης  και  Προνοιας  και  στην  διαδικτυακη πυλη ΟΑΕΔ.
Η εισοδος στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ επιτυγχανεται με καταχωρηση των κωδικων προσβασης του Φορεα που ισχυουν για το ΟΠΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Γ. Εισαγωγη αναγγελιας προσληψης
Στην επιλογη «Αναγγελιες» στο κυριο μενου, επιλεγεται «Εισαγωγη».
Στην εμφανιζομενη οθονη συμπληρωνονται υποχρεωτικα:
«ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ» με επιλογη του Παραρτηματος απασχολησης του νεοπροσλαμβανομενου (Εδρα η Υποκαταστημα Εργοδοτη/Φορεα )
«ΕΙΔΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ» με επιλογη «Ε3 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ»
«ΑΦΜ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ» με συμπληρωση του ΑΦΜ Εργαζομενου*
Δ. Συμπληρωση φορμας εντυπου αναγγελιας προσληψης
Κατα την καταχωρηση των στοιχειων του εντυπου αναγγελιας προσληψης συμπληρωνονται υποχρεωτικα τα παρακατω πεδια:
«ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΑΕΔ»: Επιλεγεται απο λιστα η Υπηρεσια ΟΑΕΔ στην αρμοδιοτητα της οποιας βρισκεται ο χωρος απασχολησης του προσλαμβανομενου.
«ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕΠΕ»: Επιλεγεται απο λιστα η Υπηρεσια ΣΕΠΕ στην αρμοδιοτητα της οποιας βρισκεται ο χωρος απασχολησης του προσλαμβανομενου
Ενοτητα Β. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ
«Κ.Α.Δ.-ΚΥΡΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ (ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ)»: Συμπληρωνεται ο Κωδικος Αριθμος Δραστηριοτητας του Φορεα οπως εχει αποδοθει απο την αρμοδια Δ.Ο.Υ. (απο το ΤΑΧΙ$) με εισαγωγη μονο των τεσσαρων πρωτων ψηφιων του ως ανω ΚΑΔ.
Ενοτητα Γ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ
.  «Κ.Α.Δ.»:  Συμπληρωνεται  ο  Κωδικος  Αριθμος  Δραστηριοτητας  του
Φορεα οπως εχει αποδοθει απο την αρμοδια Δ.Ο.Υ. (απο το ΤΑΧΙ$) για εδρα/παραρτημα, με εισαγωγη των τεσσαρων πρωτων ψηφιων του ως ανω ΚΑΔ.
.  «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ», «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΟΣ)»,
«ΔΗΜΟΣ», «ΔΗΜΟΤΙΚΗ / ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ» : Επιλεγονται απο τη λιστα τα σχετικα στοιχεια δ/νσης οπου βρισκεται το παραρτημα, συμφωνα με το Ν.3852/2010 (Νομος Καλλικρατη)
Ενοτητα Δ.ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΟΣ
.  «ΕΠΩΝΥΜΟ»,     «ΟΝΟΜΑ»,     «ΟΝΟΜΑ     ΠΑΤΡΟΣ»,     «ΟΝΟΜΑ
ΜΗΤΡΟΣ», «ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ»: Συμπληρωνονται τα ανωτερω
στοιχεια,   οπως   αυτα   προκυπτουν   απο   αστυνομικη   ταυτοτητα, διαβατηριο η αλλο νομιμοποιητικο εγγραφο.
.  «ΦΥΛΟ»,    «ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ»,   «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ   ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»,
«ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΕΚΝΩΝ», «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ»: Επιλεγονται
απο σχετικη λιστα.
.  Πεδιο  «Υπηκοοτητα»:  ελληνικη  για  ελληνες  πολιτες,  αλβανικη  για
Βορειοηπειρωτες,    τουρκικη    για    ομογενεις    αλλοδαπους    απο
Κωνσταντινουπολη, Ιμβρο και Τενεδο
.  Πεδιο  «Εκπαιδευτικο  επιπεδο»:  συμπληρωνεται  βασει  του  τιτλου
σπουδων που κατεχει ο προσλαμβανομενος μισθωτος και οχι βασει της ειδικοτητας που εχει επιλεξει στην σχετικη Δημοσια Προσκληση
.  «ΤΥΠΟΣ   ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ»,   «ΑΡΙΘΜΟΣ»:  Επιλεγεται   απο   σχετικη
λιστα και συμπληρωνεται ο αριθμος του. Συγκεκριμενα:
.  ΑΔΤ η διαβατηριο: για Ελληνες πολιτες
.    Διαβατηριο  η  βεβαιωση  εγγραφης  πολιτων  Ε.Ε.  η  Δελτιο  μονιμης διαμονης πολιτων Ε.Ε.: για πολιτες κρατων μελων της Ε.Ε.
.  Ειδικο Δελτιο Ταυτοτητας Ομογενους: για Βορειοηπειρωτες
.    Λοιπες   αδειες   διαμονης   με   προϋποθεση   αδεια   εργασιας   (Δελτιο Ταυτοτητας Αλλοδαπου και Αδεια Εργασιας): για ομογενεις απο Κωνσταντινουπολη, Ιμβρο και Τενεδο.
Ειδικα για τους ομογενεις πολιτες απο Κωνσταντινουπολη, Ιμβρο, Τενεδο, επιλεγεται υποχρεωτικα η τιμη: «ΑΛΕΙΕΣ ΛΙΑΜΟΝΗΣ ΜΕ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»  και συμπληρωνονται υποχρεωτικα τα πεδια:
. «ΑΦΟΡΑ ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»: με την τιμη «ΝΑΙ»
. «Εαν  ΝΑΙ  ΕΙΔΟΣ»:  με  την  τιμη  «ΓΙΑ  ΕΞΗΡΤΗΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ  η
ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ η ΕΡΓΟΥ»
. «ΑΡΙΘΜΟΣ  ΑΔΕΙΑΣ  ΔΙΑΜΟΝΗΣ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΤΡΙΤΩΝ  ΧΩΡΩΝ  Η
ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»: με τον αριθμο της αδειας εργασιας.
. «ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΡΙΤΩΝ
ΧΩΡΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»: με την ημερομηνια ληξης της αδειας εργασιας.
«Α.Φ.Μ.»:    ελεγχεται    ο    ηδη    καταχωρηθεις    ΑΦΜ    Εργαζομενου.
«Α.Μ.Κ.Α.»: Συμπληρωνεται με προσοχη*
Ενοτητα Ε. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
. «ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ   ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ»,   «ΩΡΑ   ΕΝΑΡΞΗΣ   ΕΡΓΑΣΙΑΣ (κατα την πρωτη ημερα προσληψης)», «ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ & ΛΗΞΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ», «ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΩΣ»,     «ΩΡΕΣ     ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΟΣ     –   ΔΙΑΚΟΠΗΣ»,
«ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ», «ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΕΤΗ», «ΣΥΝΟΛΟ ΜΕΙΚΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ», «ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ», «ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΩΣ ΜΙΣΘΩΤΟΣ»,  «ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ», «ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ», «ΛΗΨΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ Ο.Α.Ε.Δ.», «ΑΝ ΝΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ»: Συμπληρωνονται η επιλεγονται απο λιστα τα σχετικα στοιχεια.
Πεδιο «Ειδικοτητα»: απο τη σχετικη λιστα με το ακολουθο φιλτρο αναζητησης: 4 πρωτα ψηφια του κωδικου που χρησιμοποιειται στην ΑΠΔ η μερος του λεκτικου και * (συμβολο αστερακι), εμφανιζονται οι πλησιεστερες τιμες που αφορουν στην περιγραφη της ειδικοτητας και επιλεγεται η καταλληλη
Πεδιο   «Ειδικη   περιπτωση»:   αναλογα   την   περιπτωση   επιλεγεται   η αντιστοιχη    τιμη:    ιδιωτικου    δικαιου/στενο    δημοσιο    η    ιδιωτικου
δικαιου/ευρυτερο δημοσιο
Πεδιο «Ωρομισθιο»: υπολογιζεται ως εξης: μηνιαιες μεικτες αποδοχες +
25(ημερες ασφαλισης) Χ 6(ημερες) + 40(ωρες)
«ΣΧΕΣΗ      ΕΡΓΑΣΙΑΣ      (ΤΥΠΟΣ      ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ)»:      Επιλεγεται
υποχρεωτικα   η   τιμη:   «Ορισμενου   χρονου»   και   συμπληρωνονται   οι ημερομηνιες εναρξης και ληξης της συμβασης.
«ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (ΕΙΔΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ)» : Επιλεγεται υποχρεωτικα η τιμη : «Πληρης»
«ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ    ΜΕ    ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ    ΣΗΜΕΙΩΜΑ    ΤΟΥ    ΟΑΕΔ»: Επιλεγεται υποχρεωτικα η τιμη : «Ναι»
«ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΟΑΕΔ»:   Επιλεγεται   υποχρεωτικα   η   τιμη   «Ναι»   και   ο   τιτλος   του προγραμματος απο τη σχετικη λιστα
«Ο   ΠΡΟΙΣΤ.   ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ   η   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ   η   ΛΟΓΙΣΤΗΣ,   Ο ΒΕΒΑΙΩΝ» :
«ΕΠΩΝΥΜΟ», «ΟΝΟΜΑ», «ΙΔΙΟΤΗΤΑ», «ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ»,
«Α.Φ.Μ.»: Συμπληρωνονται με τα σχετικα στοιχεια
«Ο Υπευθυνος Εργοδοτης / Νομιμος Εκπροσωπος»
«Δωστε Α.Φ.Μ. για ελεγχο στοιχειων και αποθηκευση:» : Συμπληρωνεται ο
Α.Φ.Μ.   του   νομιμου   εκπροσωπου   και   με   το   πληκτρο   «Ελεγχος»
συμπληρωνονται αυτοματα τα σχετικα στοιχεια.
«Αρχειο Νομιμοποιητικων Εγγραφων Προσβασης στην Αγορα Εργασιας
Πολιτων Τριτων Χωρων:»
«Επισυναπτομενο  Αρχειο(pdf)»:  Εφοσον  η  υποβολη  αφορα  σε  πολιτη τριτης χωρας (ομογενεις πολιτες απο Κωνσταντινουπολη, Ιμβρο, Τενεδο), επισυναπτεται  υποχρεωτικα  το  ηλεκτρονικα  σαρωμενο  εγγραφο  που αποδεικνυει την νομιμη προσβαση στην αγορα εργασιας
Συνισταται ιδιαιτερη προσοχη κατα τη διαδικασια συμπληρωσης ολων των   στοιχειων  του  εντυπου,  ιδιως   δε   των   κρισιμων  στοιχειων  του νεοπροσλαμβανομενου   (του   ΑΦΜ   και   του   ΑΜΚΑ   αυτου),   καθως αποτελουν κυριες παραμετρους τοσο για την υποβολη της προσληψης οσο και για τις μετεπειτα διαδικασιες (αποπληρωμη προγραμματος κλπ). ΠΡΟΣΟΧΗ: Επισημαινεται οτι στο εντυπο Ε3-Αναγγελια προσληψης δεν απαιτειται  η  υπογραφη  του  ωφελουμενου και  δεν  απαιτειται,  για  την ολοκληρωση  της  υποβολης,  η  επισυναψη  υπογεγραμμενου,  απο  τον ωφελουμενο, του εντυπου της προσληψης.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν την οριστικη υποβολη απαιτειται επανελεγχος των δηλωθεντων στοιχειων δεδομενου οτι, συμφωνα με το θεσμικο πλαισιο που αφορα στην ηλεκτρονικη υποβολη:
α) η ορθοτητα και ακριβεια των στοιχειων που συμπληρωνονται στα πεδια
ολων    των    εντυπων    αποτελουν    ευθυνη    του    εργοδοτη    η    του εξουσιοδοτημενου απο αυτον προσωπου
β) δεν προβλεπεται διαδικασια που αφορα στην ηλεκτρονικη διορθωση εσφαλμενων στοιχειων η ακυρωση οριστικης υποβολης
Οι μεταβολες στην εργασιακη κατασταση του ωφελουμενου, οπως οικειοθελης  αποχωρηση  και  καταγγελια  συμβασης  ορισμενου  χρονου κατα τη διαρκεια υλοποιησης του προγραμματος, δηλωνονται υποχρεωτικα  στο  ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ  με  ηλεκτρονικη  υποβολη  των  σχετικων εντυπων:
Εντυπο Ε5-Οικειοθελης αποχωρηση μισθωτου Ε7-Βεβαιωση-Δηλωση εργοδοτη για συμβασεις ορισμενου χρονου η εργου (καταχωρουνται σε σχετικα πεδια η  ημερομηνια ληξης  της εργασιακης σχεσης,  βασει  της  Δημοσιας  Προσκλησης  και  η  ημερομηνια  (προωρη) ληξης της σχεσης.
Στην περιπτωση της ολοκληρωσης του 5μηνου διαστηματος απασχολησης η  σχεση  λυεται  αυτοδικαια  και  δεν  απαιτειται  ηλεκτρονικη  υποβολη σχετικου εντυπου στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.
Οδηγος Εφαρμογης Προγραμματος Κοινωφελους Χαρακτηρα

Recommended For You