Δείτε σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει ο χιονιάς

imagesΑπό αύριο το μεσημέρι και μετά αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής επικράτειας.

Από την επέλαση του χιονιά φαίνεται ότι δεν θα επηρεαστούν η Μακεδονία και η Θεσσαλία μέχρι την περιοχή του Βόλου. Ενώ στη βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι «ανοιχτός» με ξερό κρύο και στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται βροχές ή χιονόνερο, όπως μας εξηγεί ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται ισχυρές χιονοπτώσεις.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι ισχυρές χιονοπτώσεις θα βρίσκονται στο μέγιστό τους από αύριο Θεοφάνεια το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης. Ο χιονιάς θα εμφανιστεί στην Εύβοια, την Αττική, την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Στην Αττική αναμένεται να χιονίσει σε όλες τις περιοχές στα βόρεια και τα ανατολικά, ενώ από αύριο το απόγευμα -ίσως και λίγο νωρίτερα- δεν αποκλείεται να χιονίσει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με όσα είπε στο protothema.gr ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, το περισσότερο χιόνι αναμένεται να πέσει και πάλι στην Εύβοια.

Στην Κρήτη δεν θα χιονίσει απλώς στα ορεινά του νησιού, αφού σύμφωνα με τις προβλέψεις χιονοπτώσεις αναμένονται ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές του νησιού.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους -10, ενδεχομένως να κατρακυλήσει και στο -15 σε ορισμένες περιοχές στα βορειοδυτικά. Στα βόρεια της Αττικής η μέση θερμοκρασία για αύριο Θεοφάνεια και την Τετάρτη θα είναι -3 με -4 βαθμούς Κελσίου.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας που δεν θα σημειωθεί χιονιάς η θερμοκρασία θα είναι περίπου 2 με 3 βαθμούς Κελσίου. Αναμένονται ισχυροί βοριάδες 7-8 μποφόρ. Οι άνεμοι αναμένεται να πέσουν από το τις απογευματινές-βραδυνές ώρες της Τετάρτης.

Από την Πέμπτη το κυρίως κύμα της κακοκαιρίας αναμένεται να υποχωρήσει. Το Σαββατοκύριακο αναμένεται περαιτέρω βελτίωση του καιρού και από την επόμενη Δευτέρα αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις.

Recommended For You