Γυαλία που δίνουν στους τυφλούς την δυνατότητα να ξαναδούν

Ελπίδα σε χιλιάδες τυφλούς ανθρώπους στον κόσμο δίνουν τα έξυπνα γυαλιά τα οποία θα τους βοηθούν να «βλέπουν» αντικαθιστώντας τα σκυλιά οδηγούς και το «λευκό μπαστούνι».
Μάλιστα σύμφωνα με τους εφευρέτες θα είναι διαθέσιμα στην αγορά σε δύο χρόνια.
Τα γυαλιά αυτά είναι σχεδιασμένα για να βοηθούν όσους έχουν προβλήματα όρασης να μην πέφτουν πάνω σε αντικείμενα!
Οι επιστήμονες έχουν τοποθετήσει στους φακούς μικροσκοπικές στερεοσκοπικές κάμερες οι οποίες προβάλλουν τα αντικείμενα του χώρου.
Μάλιστα όσο πιο κοντά πλησιάζει ο χρήστης των γυαλιών τα αντικείμενα τόσο πιο φωτεινά απεικονίζονται αυτά στους φακούς…
Πρόκειται για έναν έξυπνο τρόπο που κάνει τους ανθρώπους με πρόβλημα όρασης να καταλαβαίνουν πότε κινδυνεύουν να πέσουν πάνω σε κάποιο εμπόδιο…
Τα «έξυπνα γυαλιά» θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από δοκιμές ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 2013. Σε αυτές θα λάβουν μέρος 160 άτομα με ελάχιστη όραση σε επίπεδα τύφλωσης στην Οξφόρδη και στο Λονδίνο.
Το κόστος αναμένεται να είναι γύρω στα 740 ευρώ, λίγο πιο ακριβά δηλαδή από ένα smartphone! Για να καταλάβετε πόσο οικονομικό σχετικά είναι, η εκπαίδευση ενός «σκύλου οδηγού» κοστίζει 37.068 ευρώ.
«Τα γυαλιά έχουν σχεδιαστεί για να αποτελέσουν έναν μηχανισμό πλοήγησης για τους τυφλούς και όχι για να αποκαταστήσει την χαμένη όρασή τους» ξεκαθαρίζει ο γιατρός Stephen Hicks, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
http://dailynews24.gr
… η συνέχεια μετά τις διαφημίσεις …

Recommended For You