Γνωρίζοντας το Ορος Αιγάλεω

Ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), οι Δήμοι Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορυδαλλού και Αγίας Βαρβάρας, η Πρωτοβουλία Πολιτών Κορυδαλλού, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πειραιά και η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το φυσικό περιβάλλον και ιδιαίτερα για το Όρος Αιγάλεω, του οποίου η αναβάθμιση αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Για τον λόγο αυτό διοργανώνουν την Κυριακή 23.03.2014 εκδήλωση γνωριμίας με το Όρος Αιγάλεω, ενθαρρύνοντας την πεζοπορία και την χρήση ποδηλάτου μέσα σε ειδικά σχεδιασμένη για την περίσταση διαδρομή στο δασικό οικοσύστημα του βουνού. Αφετηρία της είναι η θέση Πυροβολεία Κορυδαλλού, ενώ σταθμός της διαδρομής θα αποτελέσει το ανώνυμο σπήλαιο παλαιολιθικής εποχής, την ανάδειξη του οποίου προωθεί με συντονισμένες ενέργειες εξωστρέφειας ο ΠΕΣΥΔΑΠ. Ο τερματισμός ορίζεται στην καλύβα των κυνηγών και θα συνδυαστεί με φαγητό που προσφέρουν εθελοντές.

Η από κοινού ανάδειξη των προβλημάτων του Όρους Αιγάλεω χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται και που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να τονισθεί η αισθητική απόλαυση που προσφέρει το δάσος, η θετική παρέμβαση του στο μικροκλίμα της περιοχής και η αναγκαιότητα του για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης δυτικής περιοχής.

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΡΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

Recommended For You