Γιατί οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα χταπόδια είναι στην πραγματικότητα εξωγήινοι

Συνήθως όταν ακούμε ιστορίες από κάποιον που ισχυρίζεται ότι οι εξωγήινοι υπάρχουν και στη Γη, αυτό το άτομο τελικά αποδεικνύεται θεωρητικός συνωμοσίας ή χρήστης του Youtube που ανεβάζει σχετικά βίντεο για να προσελκύσει κόσμο.

Μια ομάδα επιστημόνων από όλο τον κόσμο δημοσίευσε μια μελέτη με θεωρίες για την ύπαρξη ενός είδους εξωγήινων που πραγματικά ζουν στη Γη. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Science Directστοχεύοντας να απαντήσει στο ερώτημα της προέλευσης μιας νέας ζωής στη Γη.

Οι ερευνητές παρουσιάζουν μια σειρά από εξηγήσεις και συζητούν τα συμπεράσματά τους, αλλά μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση είναι η πρότασή τους ότι τα κεφαλόποδα (καλαμάρι, χταπόδι και σουπιά), μπορεί να προήλθαν από άλλο πλανήτη, εκτός της Γης.

«Το γονιδίωμα του χταποδιού δείχνει ένα κλιμακωτό επίπεδο πολυπλοκότητας με 33,000 γονίδια που κωδικοποιούν την πρωτεΐνη που είναι περισσότερη από αυτή που υπάρχει στον homo sapiens», γράφουν οι επιστήμονες. Οι επιστήμονες πιθανολογούν ότι τα κεφαλόποδα που βλέπουμε σήμερα είναι οι απόγονοι πλασμάτων που έφτασαν στη Γη, κατεψυγμένα σε έναν παγωμένο κομήτη.

«Ο μεγάλος εγκέφαλος του χταποδιού και το σύνθετο νευρικό σύστημα, τα μάτια σαν κάμερα, τα εύκαμπτα σώματα και η ικανότητα να αλλάζουν χρώμα και σχήμα είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που εμφανίζονται ξαφνικά στο προσκήνιο. Αυτό το σπουδαίο βήμα προς τα μπροστά όσον αφορά την πολυπλοκότητα, συνέβη λόγω του “συντηρημένου καλαμαριού και των αυγών του χταποδιού”», γράφουν οι επιστήμονες.

Ωστόσο, το να αποδείξουν ότι αυτό το σενάριο μοιάζει απίθανο και το να απομονώνουν μια ομάδα ζώων ως σπάνια είδη που προέρχονται από το…διάστημα, αποτελεί μια μεγαλύτερη πρόκληση. Παρόλα αυτά, είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία και με περισσότερους από 30 επιστήμονες να συνεισφέρουν στη μελέτη, σίγουρα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Recommended For You