Γιατί ακούμε καλύτερα από το δεξί αυτί

Πιθανόν να έχετε ακούσει ότι ακούμε καλύτερα από το δεξί αυτί και αυτό δεν είναι μύθος αλλά έχει επιστημονική βάση. Ερευνητές έκαναν μελέτη και αποδείχθηκε ότι πράγματι ακούμε καλύτερα τις πληροφορίες που δεχόμαστε από το δεξί αυτί, αλλά ποιος είναι ο λόγος;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι άνθρωποι επεξεργάζονται καλύτερα τις πληροφορίες όταν κάποιος τους διατυπώνει ένα αίτημα στο δεξί αυτί, πιθανότατα γιατί τις πληροφορίες από το δεξί αυτί τις διαχειρίζεται η αριστερή πλευρά του εγκεφάλου, που είναι καλύτερη σε αυτόν τον τομέα σε σχέση με τη δεξιά. «Όταν μιλάς στο δεξί αυτί του συνομιλητή σου», προσθέτουν οι ειδικοί, «τα λόγια σου στέλνονται σε ένα ελαφρώς πιο πρόθυμο τμήμα του εγκεφάλου». Οι ίδιοι στήριξαν αυτή τη θεωρία, μάλιστα, όχι σε ένα αλλά σε τρία πειράματα και κατέληξαν ότι υπήρχε διαφορά σε όσες πληροφορίες λαμβάνουμε από το δεξί και από το αριστερό αυτί και στο πόσο τις ακούμε ή τις επεξεργαζόμαστε.

Όταν θέλετε λοιπόν, να πείτε κάτι στον συνομιλητή σας, είναι προτιμότερο να του μιλήσετε στο δεξί αυτί, καθώς έτσι θα το ακούσει καλύτερα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

http://medicalnews.gr

Recommended For You