Βερολίνο. Η πρώτη πόλη που αποκτά δική της κατάληξη στο internet

Σήμερα δίνεται προς χρήση η πρώτη διεύθυνση με κατάληξη .berlin

To Βερολίνο είναι από σήμερα η πρώτη πόλη στον κόσμο που αποκτά τη δική της κατάληξη στο internet, γνωστότερο ως domain name, αποχαιρετώντας τις συμβατικές καταλήξεις όπως .de ή .com, σύμφωνα με το BBC.

H πρωτοβουλία για την απόκτηση της κατάληξης .berlin, πάρθηκε από την τοπική κυβέρνηση της πόλης κατόπιν συμφωνίας με την Eπιτροπή Διαχείρισης Ονομάτων και Αριθμών (ICANN), που βασίζεται στις ΗΠΑ και συντονίζει την ονοματοδοσία ιστοτόπων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το παράδειγμα της γερμανικής πρωτεύουσας, πρόκειται να ακολουθήσουν το Λονδίνο, το Παρίσι, η Νέα Υόρκη, το Γιχάνεσμπουργκ και η Ναγκόγια. Η κατάληξη .london θα είναι διαθέσιμη από τον ερχόμενο Απρίλιο, ενώ ήδη βρίσκεται “στον αέρα”, εδώ και λίγες μέρες, μια μοναδική ιντερνετική διεύθυνση με κατάληξη .wien της αυστριακής πρωτεύουσας, αλλά οι δημόσιες καταχωρήσεις κι άλλων διευθύνσεων με αυτό το domain, θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο.

Ο ιθύνων της εταιρείας dotberlin, που διαχειρίζεται τα νέα domain της γερμανικής πρωτεύουσας, δήλωσε ότι “τα domain names πρέπει να είναι περιγραφικά, και όχι αινιγματικές συντομεύσεις όπως .org ή .com”, ενώ πρόσθεσε ότι αυτή η δομική αλλαγή μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον τρόπο που χρησιμοποιούν οι πολίτες το Διαδίκτυο.

Η απόκτηση μιας διεύθυνσης με κατάληξη .berlin, θα κοστίζει μεταξύ 30-60 ευρώ το χρόνο και αναμένεται να συγκεντρώσει τουλάχιστον 500.000 ευρώ, τον πρώτο χρόνο εφαρμογής.

http://www.lifo.gr

Recommended For You